ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. PREMIERĂ ÎN DIASPORA. Îmbulzeala de la secțiile de vot, în timp real

Premieră la turul doi al alegerilor prezidențiale 2014 din diaspora. Duminică, pentru românii din afara țării care vor să voteze, va fi lansată o aplicație online. 

Prin intermediul aplicației, românii din străinătate vor putea confirma prezența la secția de vot unde se află și pot trimite estimări cu privire la numărul de alegători care stau la coadă pentru a vota. Astfel, românii din diaspora pot alege o secție de votare mai puțin aglomerată din apropierea lor. 

Aplicația a fost lansată de Andrei Petre, un român din străinătate, care, după ce a stat la coadă aproape șapte ore, nu a putut să voteze. 

Iată scrisoarea inițiatorului: 

Dragi romani,

Numele meu este Andrei si sunt unul dintre romanii care au stat la coada la Institutul Cultural Roman din Londra, duminica, 2 noiembrie, de la 3.30pm pana la 10.15pm si nu am putut vota.

Dupa aproximativ o ora de stat la coada si observand ritmul foarte lent in care ne miscam, am inceput sa ma intreb daca la o alta sectie este un numar mai mic de persoane asteptand sa isi exercite dreptul la vot. Nu am putut rabda, asa ca m-am dus la o alta sectie din Londra sa vad care e situatia. Rezultatul a fost o ora pierduta pe drum pentru a constata ca situatia nu era diferita de cea de la Institutul Cultural Roman.

In momentul acela, imi doream sa pot accesa informatii despre situatia celorlalte sectii de votare din Londra si imprejurimi, dar nu am gasit. A doua zi am aflat ca in Portsmouth (un oras la 100km de Londra) a fost un numar mult mai mic de alegatori si s-a putut vota rapid. Insa, nu am avut de unde stii.

Asa a luat nastere ideea de a construi aplicatia euvotez.com care sa informeze alegatorii din diaspora asupra numarului (aproximativ) de persoane care asteapta la sectiile de votare. Toate acestea in timp real. Astfel, romanii pot alege o sectie de votare cu un numar mai mic de alegatori si astfel, sansele de a vota cresc. Un numar mai mare de utilizatori ne va oferi estimate mai apropriate de numarul real de alegatori aflati la sectiile de votare.

Va rog sa folositi euvotez.com cu incredere. Cred ca este important sa mentionez urmatoarele puncte:

  • Aplicatia nu are nuanta politica - nu vrem sa stim cu cine votezi!
  • Datele utilizatorilor nu sunt folosite in alte scopuri decat cele mentionate de aplicatie si vor fi sterse imediat dupa incheierea alegerilor.
  • Pentru a evita abuzurile, aplicatia poate fi folosita in apropriere de o sectie de votare, doar din diaspora.

Folositi euvotez.com pe 16 noiembrie!

Cu stima,
Andrei Petre

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel