ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: Marian Petrache dezvăluie calculele PNL. Avantaje și dezavantaje pentru Victor Ponta și Klaus Iohannis

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a dezvăluit pentru DCNews ce calcule fac liberalii în perspectiva alegerilor prezidențiale, raportându-se la principalii doi favoriți, Victor Ponta și Klaus Iohannis.

"Dincolo de sondaje, mai e un criteriu foarte important care arată unde se plasează candidatul - poziția față de câștigător. Eu votez cu un candidat, dar sunt conștient că nu poate să câștige el. Bănuiesc că cei care votează cu Macovei sau cu Tăriceanu își dau seama că nu pot să câștige. 

La sfârșitul lunii iunie, percepția asupra învingătorului la Victor Ponta era în jur de 70%. Acum a ajuns la 53%. Și are un grad de descreștere foarte rapid. Asta spune cum se poziționează candidații pe viitor. La ora la care vorbim, șansele între Victor Ponta și Klaus Iohannis sunt egale, cu un plus pentru Ponta în primul tur, că are o mașinărie de partid mai rodată și mai disciplinată, dar un minus în turul 2 destul de mare, care îi creează o mare problemă", a declarat Marian Petrache.

Vezi și: Exclusiv: Tensiuni în PNL. Liderii locali se tem din cauza lui Iohannis. Ce spune al doilea om din partid

El a explicat că atunci când vorbește despre dezavantajul lui Victor Ponta pentru turul 2 se referă la cele aproximativ 10 procente pe care social-democrații au nevoie să le obțină între 2 și 16 noiembrie.

Ponta nu e motor, ia ce-i dă partidul

Secretarul general al PNL este de părere că Victor Ponta nu poate trage în sus scorul PSD la prezidențiale, ci va obține "ce-i dă partidul".

"Exemplul cel mai bun l-au dat europarlamentarele, când pe piață a existat un singur partid, PSD. PNL n-a reușit să dea un răspuns convingător la întrebarea 'De ce a rupt USL și de ce a ieșit de la guvernare?'. Democrat-liberalii trăiau și încă mai trăiesc cu decizia aceea de tăiere a salariilor. De aia au și fost scorurile care au fost.

Citește și: Sondaj: Ponta îl spulberă pe Iohannis. Cine e pe 3, cine e deziluzie

Ei, în condițiile astea, PSD a luat 37%. Toată piața știe că Ponta nu e motor, el nu ia peste partid. Ia ce-i dă partidul.

În analiza noastră suntem toți conștienți că este o bătălie politică în care nu avem un câștigător acum. Știm doar că sunt doi candidați care ajung în finală", ne-a mai spus Marian Petrache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel