ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Iohannis: "Atitudinea lui Corlățean este una de laș"

Candidatul ACL la prezidențiale, Klaus Iohannis, a declarat luni că atitudinea ministrului de Externe, Titus Corlățean, cu privire la votul din diaspora este una "de laș".

"Este o atitudine de laș, care s-a transmis de la primul-ministru Ponta la toți membrii Cabinetului. Cum îndrăznește cineva care este la putere și care răspunde conform legii de organizarea alegerilor să arunce vina asupra Opoziției? Este din cale-afară de jenant. Sunt incapabili domnii Ponta&Co să organizeze țara ca lumea, nici măcar o zi de vot nu au putut să organizeze", a spus Iohannis, într-o conferință de presă, întrebat cum comentează afirmațiile ministrului de Externe, Titus Corlățean, cu privire la votul din diaspora.

CITEȘTE ȘI: ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Udrea: "Anunțăm poziția pentru turul doi"

Situația creată la secțiile de votare din străinătate a fost cauzată de faptul că reprezentanții din partea partidelor politice nu s-au prezentat în dimineața votului și că procedurile de securizare a votului au luat mai mult timp, a susținut luni ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean.

Corlățean a afirmat că, potrivit legii, MAE a numit la secțiile din străinătate pe președinții birourilor secțiilor de votare și până la doi diplomați. El a precizat că niciunul dintre cei numiți de MAE nu a lipsit și că toți și-au făcut datoria.

"Nu aveai ce să faci, s-au micșorat echipele. (...) Au procesat mult mai mulți votanți decât în 2009. Totul a fost acolo, toate buletinele de vot, n-a lipsit absolut nimic, n-au lipsit cabine de vot, n-au lipsit ștampile. Atunci când însă reprezentanții din partea partidelor politice în biroul secțiilor de votare nu s-au prezentat în dimineața votului, s-a redus componența biroului, pe de-o parte, și, pe de altă parte, această procedură care a asigurat securizarea votului, antifraudă, dar care a luat mai mult timp. Asta ține de decizia BEC și ce decide BEC mâine, asta vom pune în practică", a afirmat Corlățean la sediul MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel