EXCLUSIV  Alegeri PNL. Culise din bătălia DECISIVĂ pentru liberali

Cristian Bușoi, europarlamentar și lider interimar al PNL București, a explicat la DC News Live cum se vor desfășura alegerile pentru noua conducere a partidului. Liderul liberal a explicat, totodată, și când va lua o decizie referitoare la o eventuală candidatură la șefia PNL, punctând însă că, la momentul actual, în interiorul partidului ”nu există un salvator nu doar de talia lui Brătianu, dar nici măcar de talia a altor președinți precum Crin Antonescu sau Klaus Iohannis”.  

Potrivit celor declarate de către Cristian Bușoi, alegerile pentru noua conducere vor fi făcute de jos în sus, mai întâi în organizaţiile de bază, iar în final competiţia pentru şefia partidului. 

”E o decizie care pare a fi aproape unanimă. Lunea viitoare vom avea ședința Biroului Politic Național pe declanșarea procedurilor de alegeri interne în PNL. Ar trebui începute în luna februarie și încheiate undeva în luna iunie cel mai târziu cu congresul, Convenția Națională a partidului”, întrebat ce se întâmplă în filialele liberale care nu au conducere nici în acest moment și dacă se susțin alegerile de jos în sus pentru conducerea PNL.

”În toate aceste filiale care au conduceri interimare, conducerile acestea vor numi anumite comitete de organizare din care vor face parte oameni care nu candidează și nu sunt direct interesați din procesul electoral intern și cu statutul în față și cu toate procedurilor se vor organiza alegeri. Membrii vor decide pe cine doresc la conducerea acestor filiale.

În mod final, vor vota toți. Sunt toți membrii care votează pentru organizațiile de secție de votare. Urmează apoi adunările generala în comune, municipii, orașe. Aceste adunări trimit delegați la conferințele județene teritoriale, deci, de la acest nivel, vor vota prin delegați. Și sigur, la Convenția Națională vor fi câteva mii de oameni, delegații județelor, care vor alege conducerea centrală”, a adăugat Cristian Bușoi.

Ce spune Bușoi despre o candidatură a sa la șefia PNL

Președintele interimar al PNL București a mai precizat că încă nu a luat o decizie în privința unei candidaturi a sa la șefia PNL.

”Deocamdată am luat o decizie de a candida pentru funcția de președinte al PNL București, funcție pe care o ocup în mod interimar în acest moment. Voi lua o decizie la momentul potrivit în ceea ce privește funcția pentru care voi candida în arhitectura conducerii centrale. Nu e o decizie pe care să o fi luat-o și o voi lua în dialog și în consultare cu colegii din filialele teritoriale”, a mai spus Cristian Bușoi.

Întrebat când vor avea loc alegeri pentru conducerea PNL București, europarlamentarul a explicat: ”Probabil că sfârșit de februarie-început de martie sau chiar în cursul lunii martie vor avea loc alegerile la sectoare și la nivelul municipiului București și mă aștept ca, odată cu 15 martie, când vor începe probabil alegerile în județe, să existe deja opțiuni pentru candidatura la funcția de președinte al PNL a mai multor colegi care doresc să intre în această competiție și acela va fi momentul în care cei care cochetează cu această ideea se vor hotărî”, a afirmat Bușoi.

Bușoi: Bătălia pentru prezidențiale, decisivă pentru viitorul PNL

Pe de altă parte, europarlamentarul a menționat că se prevede o bătălia acerbă pentru șefia PNL, însă ”un salvator” în rândurile membrilor nu a fost încă identificat. În plus, liderul liberal a subliniat și importanța alegerilor prezidențiale din 2019 pentru PNL.

”Sigur că există, și am observat acest lucru, apetit pentru a conduce PNL. E foarte adevărat că dacă ar fi existat un Brătianu în interiorul PNL, în acest moment, toată lumea l-ar fi identificat. Nu există un salvator, nu există o personalitate nu doar de talia lui Brătianu, dar nici măcar de talia a altor președinți de după 1990 care au fost aleși în mod categoric ca președințl ai PNL, Crin Antonescu sau Klaus Iohannis de exemplu .... Pe de altă parte însă, în interiorul PNL există resursă de a face o echipă de conducere care să conecteze mai bine PNL cu electoratul de dreapta și de centru-dreapta din România, care să organizeze partidul, care să fie un factor de echilibru și care să pregătească bătălia pentru prezidențiale, care este bătălia cu adevărat decisivă pentru viitorul PNL. Și această conducere a PNL ar trenbui să acționeze în totală coordonare cu președintele Iohannis și PNL să îl susțină în mod foarte ferm, în următoarea perioadă, până la alegerile prezidențiale și evident și la alegerile prezidențiale pe președintele Iohannis”, a mai spus Cristian Bușoi.

Declarația integrală de la minutul 30:43

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel