Alegeri pentru șefia PSD: Şerban Nicolae, candidat pentru funcția de președinte al social-democraților

Senatorul Şerban Nicolae a declarat că va candida la funcţia de lider al PSD, deși nu agreează ideea alegerii preşedintelui partidului de toţi membrii de partid, apreciind că o astfel de prevedere statutară s-a regăsit doar la PCR în perioada când acesta a fost condus de Nicolae Ceauşescu.

Întrebat în cadrul unui interviu acordat pentru gandul.info dacă va candida la funcţia de preşedinte PSD, dacă Congresul rămâne pe 11 octombrie, pe actualul Statut, senatorul Şerban Nicolae a spus: "Pe orice criterii vor stabili colegii îndreptăţiţi să stabilească criteriile şi în orice condiţii valabile pentru toţi, da".

Însă, senatorul social-democrat critică ideea alegerii preşedintele PSD prin votul tuturor membrilor de partid.

"Eu am criticat acest procedeu şi la momentul în care a fost introdus în Statut. Am spus că o asemenea prevedere nu a avut decât PCR, în perioada lui Nicolae Ceauşescu. Este una nefericită atâta vreme cât e foarte greu tehnic de pus în aplicare. Să ai evidenţa membrilor cu drept de vot la momentul votului, o evidenţă precisă, chirurgicală, a membrilor cu drept de vot duce către o incertitudine. Dacă nu ai garanţia că au votat membrii sau toţi membrii, va exista întotdeauna suspiciunea de nelegitimitate, de necredibilitate, de lipsă de autoritate a celor aleşi".

[citeste si]

Şerban Nicolae a explicat, de asemenea, și de ce țintește funcția deținută până de curând de premierul Victor Ponta. 

"Eu cred că dincolo de faptul că orice membru de partid are dreptul de a candida există şi factori care cumulaţi duc către asumarea unei astfel de responsabilităţi. Eu nu văd în candidatura pentru o funcţie în partid ca la o recompensă, premiu ca pe un beneficiu pe care să îl tragi după o anumită perioadă de timp. Cred că este o perioadă care presupune responsabilităţi, cred că este o funcţie care presupune un volum mare de muncă şi vreau să îmi asum o asemenea răspundere. Am o serie întreagă de proiecte pe care le consider evaluate şi verificate în timp pe care vreau să le propun şi vreau să îmi asum şi răspunderea punerii lor în aplicare. Pentru evaluarea rezultatelor nu pot să mă derobez de răspunderea de a-mi pune eu însumi proiectele în aplicare şi de a nu le lăsa pe altcineva să facă această treabă, să îşi facă mâna cu ele", a conchis senatorul PSD.

Conducerea PSD a decis să organizeze Congresul extraordinar pe 11 octombrie. Decizia trebuie formalizată în cadrul Comitetului Executiv, care se întruneşte luni.

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, că în cel mult o săptămână va anunța dacă va candida la funcția de președinte al partidului.

Un alt senator social-democrat care și-a anunțat candidatura la șefia partidului este Daniel Savu. Anunțul a fost făcut vineri la Conferința județeană de alegeri a PSD Prahova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel