Alegeri parlamentare. Orban: Nu sunt un moft. Nu putem tolera existenţa unui Parlament expirat

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Premierul Ludovic Orban a făcut noi precizări cu privire la organizarea alegerilor parlamentare. 

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seară, că alegerile au legătură cu democraţia şi nu reprezintă un "moft", iar scrutinul din 6 decembrie se impune pentru că nu mai poate fi tolerată " existenţa unui Parlament expirat", care nu mai are legitimitate, scrie Agerpres. 

"Alegerile generale sunt fundamentale, ele trebuie să dea un Parlament legitim, care să fie conform cu dorinţa politică actuală a cetăţenilor români. Alegerile nu sunt un moft. Democraţia este legată de alegeri. (...) Păi, actualul Parlament o să numească în continuare oameni ca Renate Weber la Avocatul Poporului, Florin Iordache la Consiliul Legislativ, Dorneanu - preşedinte la Curtea Constituţională. Nu putem să mai tolerăm existenţa unui Parlament expirat, care nu mai are de fapt niciun fel de legitimitate. Alegerile sunt fundamentale pentru readucerea României definitiv pe drumul drept. (...) Parlamentul actual, de cele mai multe ori, ne-a pus beţe în roate", a spus Orban la B1 TV.

Se impun alegeri 



Şeful Executivului a admis că, în contextul măsurilor impuse de evoluţia pandemiei, campania electorală va fi mai puţin animată, însă organizarea de alegeri se impune pentru că actualul legislativ "reprezintă un pericol uriaş pentru oameni".

"Va fi o campanie atipică. Am instituit un set de reguli şi solicităm respectarea lor de către candidaţi, de către activele de partid - grupuri mici, maximum 20 de persoane în interior şi 50 în exterior, obligativitatea portului măştii şi toate măsurile de protecţie sanitară. Va fi o campanie electorală mai puţin animată cu mitinguri, cu adunări, cu marşuri... Pe 20 decembrie, mandatul actualului Parlament expiră. Actualul Parlament, dominat de PSD, este expirat din punct de vedere politic, al legitimităţii şi reprezintă un pericol uriaş pentru oameni. Dacă am menţine actualul Parlament, acesta în orice moment ar putea să mai facă un rău României, aşa cum a făcut în ultimele luni. Există majorităţi care se formează în jurul PSD care dictează nişte decizii total contrare intereselor generale ale României", a mai afirmat Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel