Alegeri parlamentare. Dragnea, răspuns pentru Chirieac: Sper să nu ajungem la o criză instituțională

Analistul politic, Bogdan Chirieac, contactat telefonic de România TV i-a adresat o întrebare Președintelui PSD, Liviu Dragnea, cu privire la poziția Internaționalei Socialiste față de alegerile din România. Ca răspuns, Dragnea afirmă că socialiștii europeni, în prezent, sunt la curent cu politica din România și își dorește să nu se ajungă la o criză instituțională

Bogdan Chirieac: Partidul vostru face parte din Internaționala Socialistă, Internaționala Socialistă urmărește alegerile din România? Dacă da, în ce sens? Ar fi posibil să ocupați locul întâi, cel mai mare procent și să nu fie încredințată, măcar primul mandat, deformarea partidului dumneavoastră?

Liviu Dragnea: Da, eu cred că nu se va putea asta, au fost în țară și domnul Sergei Stanishev, care este Președintele Socialiștilor Europeni și domnul Giovanni Pittella, liderul grupurilor Social-Democrat din Parlamentul European, care au avut poziții foarte clare. Au spus clar, ceea ce e valabil oriunde în lume, în orice democrație, și anume că cei care câștigă alegerile și care reușesc să formeze o majoritate, fac o propunere de prim-ministru care nu poate fi refuzată, pentru că de fapt ar însemna să întorci votul popular. Sigur că și socialiștii europeni se uită, pentru că orice familie politică se uită în fiecare țară ca să vadă ceea ce se întâmplă cu partidul său, în cazul nostru, în România. Sper să nu ajungem la o criză instituțională., a fost dialogul dintre analistul politic Bogdan Chirieac și Președintele PSD, Liviu Dragnea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel