Alegeri parlamentare 2016: UNPR rupe fuziunea cu PMP: Curtea de Apel sesizată

Cererea de respingere a fuziunii UNPR-PMP va fi judecată pe data de 17 noiembrie. Biroul Politic Permanent Naţional al UNPR, preşedintele partidului, senatorul Marian Vasiliev şi secretarul general, deputatul Nuţu Fonta, au primit împuternicirea de a se adresa Curții de Apel. 

UNPR rupe fuziunea cu PMP "pentru încălcarea flagrantă a prevederilor protocolului şi a înţelegerilor iniţiale între conducerile celor două partide", conform unui comunicat de presă. 

Deputatul Nuţu Fonta precizează în comunicatul citat că, prin votul unanim al celor 428 de delegaţi, prezenţi la CN Extraordinară din 1 noiembrie, s-a decis revocarea hotărârii din 20 iulie 2016 prin care s-a decis fuziunea prin absorbţie a Uniunii Naţionale pentru Progresul României de către Partidul Mişcarea Populară. 

"În acest moment, Uniunea Naţională pentru Progresul României există ca partid de sine stătător înscris în Registrul partidelor politice din România. Toţi membrii UNPR, indiferent de funcţia deţinută, înscrişi pe listele electorale pentru alegerile parlamentare, ca urmare a înscrierii în Partidul Mişcarea Populară, sunt consideraţi plecaţi din partid. În acest context, potrivit statutului, Biroul Politic Permanent Naţional a împuternicit o serie de noi preşedinţi interimari şi a reconfirmat toţi foştii preşedinţii ai organizaţiilor judeţene, care sunt încă membrii ai partidului, urmând ca aceştia să preia conducerea efectivă în teritoriu", menţionează comunicatul. 

Conform aceleiaşi surse, toţi noii preşedinţi, urmează a prelua pe bază de proces-verbal sediul, patrimoniul, contabilitatea şi ştampila partidului. Instrucţiunile, dispoziţiile, sarcinile şi comunicatele transmise în teritoriu, direct sau indirect, de către conducerile PMP de la toate nivelele sunt considerate nestatutare şi abuzive. 

"Deputatul Valeriu Steriu, nu mai reprezintă conducerea UNPR - nemaifiind membru al partidului", se menţionează în comunicat. 

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel