Alegeri parlamentare 2016: UDMR și-a lansat sloganul și programul electoral

Candidaţii UDMR Mureş la Senat şi Camera Deputaţilor au lansat un program electoral în zece puncte sub sloganul 'Transilvania, viitorul pentru noi toţi!', în care se arată că miza este viitorul copiilor şi a comunităţii maghiare.

Noi, candidaţii UDMR Mureş pentru Senat şi Camera Deputaţilor, începând din 11 decembrie 2016, ne angajăm să punem în favoarea intereselor comunităţii maghiare cunoştinţele şi întreaga noastră experienţă profesională, energia şi puterea de muncă. Ne vom implica activ în procesul de elaborare legislativă pentru a asigura comunităţii maghiare un viitor sigur în judeţul Mureş, în Transilvania. Aici, la noi acasă, apărarea intereselor comunităţii maghiare reprezintă de 27 de ani o valoare în sine, pe care noi dorim să o menţinem drept singurul instrument eficient în vederea dezvoltării comunităţii noastre, se arată în document.

Candidaţii Uniunii susţin că, în ultimele două decenii, politicienii şi experţii UDMR au format cadrul legislativ necesar perpetuării comunităţii maghiare pe pământul natal şi că datoria noii generaţii de politicieni este să continue activitatea începută.

'Să păstrăm cu onoare şi determinare drepturile dobândite, să dezvoltăm cadrul legislativ menit să confere siguranţă întregii noastre comunităţi. Obiectivul major al eforturilor noastre este ca tânăra generaţie să se simtă acasă pe meleagurile natale. Am elaborat un program care cuprinde, în zece puncte, angajamentele noastre legislative pentru următorii patru ani, având toată convingerea că aici, acasă, în judeţul Mureş, în Transilvania, copiii noştri vor avea un viitor sigur', se arată în programul candidaţilor UDMR Mureş.

Între cele zece puncte se arată că se doreşte ca limba maghiară să devină limbă oficială în zonele în care populaţia maghiară este majoritară şi să poată fi folosită în administraţiile localităţilor în care ponderea populaţiei minoritare este de cel puţin 10%.
De asemenea, se subliniază că învăţământul în limba maternă este un drept constituţional, şi că se doreşte reprezentarea proporţională a maghiarilor în funcţiile de conducere ale instituţiilor publice, notează Agepres.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel