Alegeri parlamentare 2016: PSD solicitare către BEC

Liviu Dragnea a declarat că PSD a adresat vineri o solicitare BEC prin care cer ca fiecare partid să aibă un reprezentant la AEP la momentul scanării proceselor verbale venite de la BEJ-uri. Totodată, social-democrații vor să li se pună la dispoziție aplicațiile informatice care vor fi folosite pentru numărarea voturilor și pentru repartizarea mandatelor, respectiv softul și codul sursă. 

Președintele PSD, Liviu Dragnea se teme de o viciere a rezultatului alegerilor, după dosarul de la AEP. 

"Au fost niște evenimente la AEP pe care le știe toată lumea. Nu vreau să comentez speța în sine pentru că nu am elemente (...) La această oră AEP, în plină campanie electorală, e bine ca oamenii să știe, alegerile sunt gestionate în principal de AEP în România, astăzi, pe legislația actuală.

Deci instituția care trebuie să coordoneze și să asigure corectitudinea alegerilor și corectitudinea repartizării mandatelor după numărarea voturilor nu mai are președinte. Situația în instituție nu e în regulă. Și atunci, au apărut suspiciuni nu numai la noi, am auzit și în alte zone politice.

Ceea ce am cerut eu nu am cerut doar pentru PSD, am cerut să pună AEP la dispoziția tuturor partidelor toate aplicațiile informatice care vor fi folosite pentru numărarea voturilor și pentru repartizarea mandatelor, softul, codul sursă", a afirmat Dragnea vineri seara la Antena 3, întrebat despre sesizarea adresată BEC și de ce nu are încredere că procesul electoral din 11 decembrie va fi unul corect.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel