Alegeri parlamentare 2016: PRU, plângere penală. Biroul electoral municipal București sesizează Parchetul

Biroul electoral al Municipiului Bucureşti sesizează Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Autoritatea Electorală Permanentă referitor la campania "Black Friday la PRU" pentru infracţiunea de corupere a alegătorilor.

Această decizie a Biroului electoral de circumscripţie al Municipiului Bucureşti, adoptată miercuri, survine unor sesizări făcute de un cetăţean şi de un candidat al PRM.

"În aceste sesizări s-a arătat că pe site-ul oficial al PRU a apărut un anunţ conform căruia începând cu data de 18.11.2016, orele 00,00 conceptul de Black Friday va fi introdus în politică de către această formaţiune, în sensul că membrii PRU cu posibilităţi financiare vor oferi gratuit smartphonuri marca Samsung, Iphone, Huawei etc. celor care vor semna adeziunea şi vor deveni astfel membrii acestui partid până la data mai sus menţionată", se arată în decizia BEM.

Membrii Biroului au constatat, din înscrisurile anexate la sesizări şi din vizualizarea anunţului apărut pe site-ul PRU, că există indicii privind posibila săvârşire a infracţiunii de corupere a alegătorilor.

"Analizând sesizările formulate prin prisma motivelor invocate, a actelor depuse şi în lumina dispoziţiilor legale aplicabile, Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 al Municipiului Bucureşti constată că se invocă săvârşirea infracţiunii de corupere a alegătorilor prevăzută de art. 386 alin. 1 Cod penal, în conformitate cu care: "Oferirea sau darea de bani, de bunuri, ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi", menţionează documentul citat de Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel