ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Mii de deținuți și-au exprimat dorința de a vota

Peste 7.400 de deţinuţi şi-au exprimat până în vineri după-amiaza intenţia de a vota la alegerile parlamentare de duminică, iar reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sunt pregătiţi să asigure desfăşurarea în cele mai bune condiţii a procesului de votare în toate cele 45 de unităţi penitenciare, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ANP, Cristina Cîrlan.

În România sunt 27.486 de deţinuţi, dintre care 10.189 au dreptul de a vota la alegerile parlamentare de duminică. Dintre aceștia, 7432 de persoane și-au exprimat dorința de a vota.

În conformitate cu prevederile legale, persoanele private de libertate pot să-şi exercite dreptul de vot dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: au vârsta de peste 18 ani, împlinită inclusiv în ziua alegerilor; posedă act de identitate valabil; sunt arestate în baza unui mandat de arestare preventivă, sunt condamnaţi definitiv sau se află în executarea unei măsurii educative privative de libertate, dar nu li s-a interzis exercitarea drepturilor electorale; au domiciliul sau reşedinţa pe raza judeţului în care se află unitatea de detenţie; au cetăţenia română; solicită în scris preşedintelui biroului electoral, prin intermediul administraţiei locului de deţinere, urna specială în vederea exercitării dreptului la vot.

[citeste si]

Purtătorii de cuvânt ai Penitenciarului Bucureşti Rahova, Penitenciarului Bucureşti Jilava, Penitenciarului Spital Jilava şi Penitenciarului Spital Rahova au declarat pentru sursa citată, că şi-au exprimat intenţia de a vota duminică 551 de persoane private de libertate (P. Rahova), 170 (P. Jilava), 39 de pacienţi privaţi de libertate (P. Spital Jilava), respectiv 8 (P. Spital Rahova).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel