EXCLUSIV  ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Listele PRM, respinse de instanță. Prima reacție din PRM

Lovitură uriașă pentru partidul lăsat moștenire de tribunul Corneliu Vadim Tudor. 

PRM nu poate candida la alegeri, potrivit deciziei Tribunalului Brăila. Contestația la listele PRM Brăila, acceptate inițial de BEC Brăila, a fost făcută de un cetățean din Brăila, Dănilă Eugen Adrian. El invocă un precedent, de la BEC Tulcea, contestă deciziile BEC Brăila și cere repingerea candidaturilor PRM.

Ciudat este că în timp ce instanța era în pronunțare a intervenit USR, cu o solicitare trimisă prin fax, și a solicitat respingerea contestației. 

[citeste si]

Dănilă Eugen Adrian a invocat faptul că listele PRM nu sunt semnate de conducerea statutată a PRM, adică de Corneliu Vadim Tudor. Lista a fost semnată de Tudose Aurelian, împuternicit de Adrian Popescu, autodesemnat președinte interimar al PRM. 

PRM a cerut Tribunalului București să înscrie în Registrul partidelor Politice mențiunile privind alegerea președintelui interimar în persoana lui Adrian Popescu. Cererea a fost respinsă. 

Prin urmare, instanța a admis contestația a respins candidaturile propuse de PRM și depuse la Biroul Electoral al Circumscripției Județene nr. 9 Brăila. A respins cererea de intervenție a USR. 

Decizia este de ieri. Se poate ataca cu apel în 48 de ore. 

VEZI AICI DECIZIA INSTANȚEI

Dan Alexandru, directorul de comunicare al PRM, a afirmat că partidul a atacat decizia instanței a fost atacată cu apel, atât cea din Tulcea, cât și cea din Brăila. 

”Acesta este jocul electoral, jocul politic”, a spus Dan Alexandru. El susține că astfel de jocuri politice sunt de natură să genereze migrarea electoratului PRM către alte partide. ”Eu vă spun că PRM va intra în alegeri, va candida și stăm foarte bine, și la capitolul sondaj, și la capitolul electoral”, a mai spus Dan Alexandru. Întrebat de ce a intervenit USR în procesul PRM, directorul de comunicare al PRM a spus că a aflat aseară, îl cunoaște bine pe Nicușor Dan, dar acum nu are toate datele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel