ALEGERI PARLAMENTARE 2016. ”Diversiune în prag de alegeri”. Ghișe: Este o CACEALMA

Candidatul ALDE Brașov pentru Camera Deputaților, Ioan Ghișe, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că OUG prin care Ministerul Sănătății face modificări cu privire la ocuparea postului de manager, este o diversiune în prag de alegeri. 

”Ce au făcut ei acum prin aprobarea acestei OUG este o cacealma. Ce ne facem dacă viitorul Parlament va respinge această ordonanţă în luna februarie 2017? Este normal ca după ce guvernezi un an să vii înainte de alegeri cu trei săptămâni cu o OUG pe domeniul unei legi organice? Nu este normal. Era normal să fi venit acum două-trei luni cu un proiect de lege, cerea procedură de urgenţă, iar Parlamentul adopta. Ori ce fac ei prin aceste ordonanţe de urgenţă subminează autoritatea şi rolul Parlamentului. Constituţia zice că singurul organ legiuitor este Parlamentul, nu Guvernul prin OUG, mai ales pe domenii sensibile cum este sănătatea”, a subliniat Ioan Ghişe.

Candidatul ALDE precizează: ”Aşadar, cui i-a folosit să creeze această diversiune. Eu aşa o consider, o diversiune în prag de alegeri”. Nu de aceeași părere este și candidata ALDE Brașov la Senat, Laura Bratosin, care consideră că ”această OUG este binevenită, dar cu regretul că, pe lângă această modificare privind ocuparea postului de manager de spital, este nevoie de aparatură nouă, de spitale noi pe care fiecare judeţ şi le doreşte”. 

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă care prevede că managerii de spitale nu mai pot deţine funcţii în partide politice, a anunţat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel