ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Cozmin Gușă: "Sorin Moisă ajută imaginea PSD, dar nu cred că va candida"

Cozmin Gușă este se părere că europarlamentarul Sorin Moisă nu are în plan funcția de prim-ministru al României, deși se vehiculează că ar fi propunerea social-democraților pentru acest post.

”Dacă ne uităm la listele partidelor, acolo există o masă de oameni care sunt penali sau care sunt interfața unor penali împinși în Parlament pentru a modifica legislația astfel încât să fie pe placul celor care se luptă cu justiția din România”, a declarat Cozmin Gușă precizând că anunțul lui Iohannis este element care va marca această campanie. 

În cursul acestei precampanii, socical-democrații se vor regrupa și-și vor reorienta preferința, crede consultantul politic. ”Acea scuză să nu-ți nominalizezi un prim-ministru din umbră în cadrul alegerilor nu ține. Nu poți păcăli pe nimeni cu așa ceva și nu poți să ții pasul într-o campanie atât de corozivă și cu atât de multe atacuri”, a explicat acesta. 

”Sorin Moisă este o veste bună, dar nu cred că vrea să candideze. Alăturarea de PSD face bine partidului”

Cozmin Gușă susține că Sorin Moisă, cel despre care se spune că ar fi propunerea-surpriză a PSD pentru funcția de prim-ministru, este cel mai influent europarlamentar român la Bruxelles, fiind implicat în negocierile europene cu SUA și, potrivit consultantului politic, acesta nu a fost neapărat ”în echipa lui Cioloș”, ci, mai degrabă, ”un partener al acestuia”.  

”Ajută PSD, că arată că și acest partid are resurse în planul tehnocraților și al profesioniștilor, dar nu cred că intră în planul lui o candidatură la funcția de prim-ministru. N-ar fi rău dacă ar fi așa, dar nu cred că este propunerea PSD și nici un test de încercare, dar face bine această alăturare de nume”, a completat consultantul politic. 

În cazul în care Sorin Moisă va rămâne în politică, va fi unul dintre cei care pot să aibă un rol important în administrația României, fiind, în același timp, și un ”patriot român”, susține Gușă. 

”Sorin Moisă este o veste bună, dar nu cred că vrea să candideze. PSD e mult prea preocupat să furnizeze nume care să împace coaliția anti-DNA, care să servească din funcția de prim-ministru planurile coaliției anti-DNA de după 11 decembrie 2016. Asta nu exclude posibilitatea ca Iohannis, văzând rezultatul alegerilor, să propună nume gen Sorin Moisă care să ne rezolve parcursul euroatlantic, să ne dea credibilitate internațională și să convingă prin profesionalism și prestigiu masa parlamentară”, a încheiat Gușă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel