EXCLUSIV  Alegeri parlamentare 2016: Campania PNL, lovită de 'salariul lui Cioloș'

Scandalul veniturilor uriașe ale lui Dacian Cioloș lovesc puternic campania electorală a PNL. Astfel, liberalii nu mai pot aborda teme emoționale-generatoare de electorat, fără ca efectele să se răsfrângă asupra lor. 

Cioloș lovește campania PNL

Cu un PSD favorit clar în sondaje, singura șansă a PNL este să atragă cât mai multe persoane la vot. Liberalii pot câștiga alegerile doar în situația în care tinerii vor avea un motiv pentru care să vină la vot, la fel cum s-a întâmplat la alegerile prezidențiale, atunci când Victor Ponta a polarizat un număr imens de antipatii. Planul liberalilor, de abordare a TEMELOR EMOȚIONALE a fost practic anulat, după detonarea subiectului salariului lui Cioloș primit de la Uniunea Europeană.

PSD, o campanie ștearsă

Salariul de 8500 de euro al lui Dacian Cioloș i-a atins pe români, astfel că temele emoționale ale PNL privind salariile și pensiile nesimțite nu mai pot fi abordate fără un efect de bumerang. Practic, tema salariului lui Cioloș a compromis marea șansă a liberalilor, de a atrage dezbateri emoționale prin care pot convinge masa nehotărâților să vină la scrutinul electoral. PSD continuă o campanie electorală ștearsă bazându-se pe electoratul său foarte disciplinat care îi va oferi un număr confortabil de voturi. Astfel se poate explica și strategia PSD, care nu desemnează un viitor premier pentru eventualitate în care ar câștiga alegerile. Cu o personalizare a dezbaterii, EMOȚIONALITATEA ar fi putut atinge cotele dorite de liberali. 

Certurile privind salariile din Sănătate și Educație au avut din nou același efect de provocare a dezbaterilor care să atragă electoratul generator de voturi pentru liberali.

Un caz tras la indigo

Scandalul salariului lui Cioloș seamănă izbitor cu campania electorală de la alegerile prezidențiale din 2008. Cu o lună înainte de alegeri apărea filmulețul cu Băsescu care lovea un băiat care ar fi trebuit să anuleze revolta provocată de un filmuleț compromițător cu Geoană; Mișcarea este trasă la indigo în 2016, acum când salariul lui Cioloș vine să anuleze asul din mânecă al PNL: temele emoționale privind câștigurile exagerate ale funcționarilor sau a temelor care îi aduce la indignare pe tineri. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel