Alegeri parlamentare 2016. Câți oameni s-au înscris pentru a vota în decembrie din afara țării

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că, până la data de 1 august 2016, au fost validate 4.616 cereri de înscriere în Registrul electoral depuse de alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate.

Dintre acestea, 3.703 menţionează opţiunea pentru votul prin corespondenţă, iar 913 pentru votul în secţiile de votare.

'AEP face apel la cetăţenii români din afara graniţelor ţării să se adreseze misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în vederea depunerii documentelor necesare înscrierii în Registrul electoral cu opţiunea pentru votul prin corespondenţa sau la o secţie de votare din apropierea locuinţei. De asemenea, Autoritatea recomandă alegătorilor români din străinătate să se informeze la Ministerul Afacerilor Externe în legătură cu organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare în afara ţării', se arată într-un comunicat de presă al AEP transmis, luni, AGERPRES.

Potrivit Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, Ministerul Afacerilor Externe organizează alegerile parlamentare în străinătate.

AEP informează cetăţenii români din diaspora cu privire la înscrierea în Registrul electoral, condiţiile de votare şi locurile de desfăşurare a votării în străinătate şi de aceea va comunica săptămânal datele privind numărul de solicitări de înscriere în Registrul electoral depuse de către alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării.

Cele mai multe cereri de înscriere în Registrul electoral pentru votul prin corespondenţă provin de la cetăţeni din Spania - 1.740, Italia - 913, Franţa - 148, Germania - 122, Belgia -106, Regatul Unit - 103 şi Australia - 78. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel