ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Andreea Paul: PNL are prea puține femei-candidat

Deputatul PNL, Andreea Paul trage un semnal de alarmă. Numai 21% dintre candidații pentru alegerile parlamentare ai PNL sunt femei. Numărul ar fi cu mult sub procentul asumat. 

(...)Din păcate, în rândul celor 181 de candidați dezirabili ai PNL pentru Camera Deputaților și Senat, doar 21% sunt femei, iar 79% sunt bărbați. Mai bine decât în trecut, dar mult sub cele asumate. Pentru că multe dintre aceste doamne sunt pe locurile semi-eligibile, de pe acum știm că procentul de reprezentare a femeilor va cădea sub 20% în grupul parlamentar liberal. Or, proiectul de lege pe care l-am depus în Parlament, asumat de către PNL, impune minimum 30% femei și la fel pentru bărbați, a scris Andreea Paul, pe facebook.

Ea a subliniat că, în 16 județe ale țării și în diaspora, PNL nu are nicio femeie candidat pe locuri eligibile sau semi-eligibile.

E vorba de Alba, Botoșani, Buzău, Cluj, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Mehedinți, Mureș, Neamț, Sălaj, Tulcea, Vâlcea, Vrancea. Astăzi, avem 11% femei în Parlamentul României, sub media mondială de 22% și sub media europeană de 30% în statele membre, respectiv sub 37% în Parlamentul European, sub Guvernul României cu 38% (în rândul miniștrilor) și sub Administrația Prezidențială cu 43% doamne (consilieri prezidențiali și consilieri de stat). Economia privată, unde competiția reală chiar contează, este mult în fața politicii: peste o treime din antreprenoriatul român este de genul feminin. Reforma clasei politice fără un just echilibru de gen este o utopie, a continuat Andreea Paul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel