Alegeri locale pe 27 septembrie. Bogdan Chirieac: Nu înțeleg lucrul acesta. Este un semnal de alarmă

Bogdan Chirieac a explicat pe ce ar trebui să se ”focuseze” Guvernul României în această perioadă, în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus. 

Bogdan Chirieac, analist politic, a intervenit sâmbătă seara în direct la România TV unde a discutat despre organizarea alegerilor locale, dar și despre redeschiderea unităților de învățământ, în contextul creșterii zilnice a numărului de infectări cu coronavirus. 

”Guvernul Liberal are o singură țintă: alegerile locale pe 27 septembrie. Inclusiv inițiativa de a începe școala pe 1 octombrie e menită tot să salveze alegerile locale. Nu înțeleg lucrul acesta, Doamne ferește. Nu se pune problema să nu mai facem alegeri în țara noastră, nu, dar la 1500 de infectări pe zi și 40-50 de decese nu văd cum poți să deschizi școala pe 14 septembrie cu elevi în clasă și cum poți organiza alegeri pe 27. Faci lucrul acesta asumându-ți că vei avea mii, zeci de mii de infectări și nu vor fi locuri în ATI-uri”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Pe ce ar trebui să se ”focuseze” Guvernul 

Întrebat despre raportarea de astăzi a Grupului de Comunicare Strategică, prin care anunța peste 350 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în Capitală, în condițiile în care până acum s-au raportat între 100 și 150 de cazuri, analistul politic Bogdan Chirieac a precizat: 

”Este, dacă vreți, un semnal de alarmă. Lucrurile mai pot fi îndreptate. Există state puternice care au amânat alegerile, Franța, Marea Britanie. Franța a ținut primul tur și nu l-a mai ținut pe al doilea. Marea Britanie a amânat localele un an de zile ca să stea liniștiți. Eu cred că Guvernul ar trebui să se focuseze acum pe funcționarea economiei pentru o situație de infectare masivă a populației. Bucureștiul având mai mulți bani îmi imaginez că se testează foarte mult și în privat”, a completat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel