ALEGERI LOCALE 2016. UNPR ar putea avea candidat propriu în București

Vicepreşedintele UNPR Valeriu Steriu a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că formaţiunea este pregătită să meargă singură la alegerile locale, în Bucureşti, având pregătiţi candidaţi cu şanse mari, la toate sectoarele, inclusiv Primăria Capitalei, o decizie urmând a se lua în perioada următoare, în funcţie de discuţiile cu PSD şi ALDE.

Valeriu Steriu a precizat că UNPR va finaliza, în perioada imediat următoare, interimatul la şefia formaţiunii, după demisia lui Gabriel Oprea din funcţia de preşedinte, urmând a se stabili şi strategia pentru alegerile locale.

"Domnul Onţanu, ca preşedinte interimar va stabili paşii, pentru discutarea acestui aspect al colaborării cu PSD. Protocolul actual este semnat între partide, nu între persoane. În măsura în care în perioada următoare finalizăm perioada de interimat, stabilim şi aceste aspecte, pentru că avem cu PSD semnată o alianţă de centru-stânga, înregistrată la tribunal, dar şi un protocol care stabileşte modul în care fiecare formaţiune va face alianţe la nivel local", a spus Steriu.

Vicepreşedintele UNPR a arătat că, în acest moment, Uniunea are pregătiţi candidaţi, la nivelul Capitalei, pentru toate sectoarele, inclusiv Primăria Generală.

"Noi suntem în faza în care suntem pregătiţi ca la fiecare sector în parte şi la nivelul Pirmăriei Capitalei să avem candidaţi. Avem foşti primari de sector, între posibilii candidaţi şi, cu siguranţă, este foarte probabil să mergem singuri în formatul acesta de Capitală", a arătat el.

Steriu a precizat că fiecare partid îşi face sondaje, în această perioadă, şi verifică potenţialul candidaţilor, astfel că mai este timp pentru luarea unei decizii.

Steriu s-a referit şi la ideea intrării lui Cristian Popescu Piedone în cursa electorală, la Sectorul 4, ca independent susţinut de UNPR.

"Noi am fost buni prieteni cu Piedone, ne-am bucura să intre, stă foarte bine în sondaje însă în acest moment nu există o decizie a lui. Suntem pregătiţi să susţinem o posibilă candidatură a acestuia", a menţionat vicepreşedintele UNPR.

Luni, conducerea UNPR se reuneşte, la Parlament, pentru şedinţa săptămânală, unde se va discuta strategia partidului în perioada următoare şi posibilul calendar al stabilirii noii conduceri a formaţiunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel