Alegeri locale 2016: Un anunț de candidatură și o retragere din cursă

Primarul demisionar al municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat de primar. Din acest motiv candidatul iniţial al UDMR la această funcţie, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, s-a retras din cursă.

Preşedintele UDMR Miercurea Ciuc, Fuleki Zoltan, a declarat, pentru AGERPRES, că Raduly Robert Kalman nu şi-a depus candidatura pentru prealegerile interne din Uniune, întrucât se afla sub control judiciar (nr: în dosarul în care este judecat pentru infracţiuni asimilate corupţiei). După ce instanţele au revocat măsura preventivă a controlului judiciar, Raduly Robert Kalman s-a decis să candideze, fiind susţinut şi de conducerea UDMR, a mai arătat Fuleki Zoltan.

'Până pe 15 martie (nr: data limită pentru prelegerile UDMR), Raduly Robert nu a putut să-şi depună candidatura pentru că se afla sub control judiciar. Acest lucru nu se ştia până când ţine. Pe data de 19 aprilie, Tribunalul de la Târgu Mureş a ridicat acest control şi Robert m-a căutat ieri şi m-a însărcinat (...)să înştiinţez presa că el porneşte ca şi candidat UDMR la Primăria din Miercurea Ciuc', a declarat pentru AGERPRES, Fuleki Zoltan.

Potrivit sursei citate, candidatul iniţial al UDMR, Borboly Csaba, s-a retras din cursă, aşa cum a promis atunci când şi-a anunţat candidatura.

'Borboly Csaba, atunci când a depus candidatura, a spus că dacă Robert porneşte va face pasul în spate. (...) Oricum, indiferent ce decide organizaţia locală, forumul suprem al Uniunii, Consiliul Permanent, poate să schimbe, la primarii de municipii, poate să facă schimbări. (...) Raduly are aprobarea Consiliului Permanent', a mai spus preşedintele UDMR Miercurea Ciuc. Acesta i-a mulţumit lui Borboly Csaba pentru că a făcut gestul de a porni în cursa electorală, 'şi pentru asta i-a dat răgaz şi timp lui Robert ca să iasă din impasul ăsta şi să decidă dacă mai candidează sau nu'.

De altfel, Borboly Csaba a anunţat pe pagina sa de Facebook faptul că se retrage din cursă, iar Raduly Robert este candidatul UDMR la primăria Miercurea Ciuc.

Atât Borboly Csaba cât şi Raduly Robert Kalman sunt trimişi în judecată de DNA pentru infracţiuni asimilate corupţiei. După ce s-a început cercetarea penală împotriva lui Raduly Robert Kalman, acesta şi-a dat demisia din funcţie. Raduly Robert Kalman a câştigat trei mandate consecutive de primar al municipiului Miercurea Ciuc, după ce opt ani a fost deputat în Parlamentul României. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel