ALEGERI LOCALE 2016. Monica Macovei vrea amânarea alegerilor

Preşedintele M10, europarlamentarul Monica Macovei, doreşte amânarea alegerilor locale în Bucureşti, pe motiv că nu este îndeplinită premisa unui scrutin corect.

'În Bucureşti, nu este îndeplinită premisa unor alegeri corecte, ar trebui amânate. Din moment ce PSD şi PNL sunt iertate de datorii, din moment ce avem deja liste de semnături pe care apar morţi, adică sunt liste fictive la PNL, PSD şi la alte partide, nu este deloc îndeplinită premisa unor alegeri corecte în Bucureşti. Am avut cele 25 de liste de la PNL şi o persoană care a spus că a fost pusă să imite semnăturile, pentru că le copiază de pe listele electorale, avem un bloc întreg în care s-a dus Poliţia şi a constatat că nu semnase nimeni pe lista lui Firea, dar apărea ca semnat pe lista lui Firea, şi alte cazuri care au apărut acum recent, că pe liste se găsesc morţi. Dacă doar le scoatem numele acestora şi mergem mai departe, n-am făcut nimic. La următoarele alegeri se va încerca acelaşi lucru, doar că se vor mai pune 1.000 de nume de rezervă.

Soluţia este să fie anulate aceste liste şi să fie puricate la sânge, iar alegerile în Bucureşti să fie amânate. Şi să fie redus numărul de semnături de susţinere', afirmă Monica Macovei, pe Facebook.

Potrivit acesteia, numărul de semnături - aproximativ 20.000 - 'este prohibitiv pentru partidele noi'. 'Şi atunci nu ai liberalizat viaţa politică şi nu ai cum să schimbi această clasă politică. Să fie redus numărul de semnături, inclusiv pentru partidele mari şi corupte, ca să nu mai facă falsurile acestea pe listele de semnături. Să cerem 250 - 300 de semnături, nu mai mult, aşa cum este în oraşe europene mult mai mari - Berlin sau Londra. Vedem că se comit fraude în semnăturile de susţinere, se scot listele acelea, dar mergem mai departe cu alegerile.

Este de neînţeles acest lucru. Nu există o fraudă mică sau o fraudă mai mare. Este fraudă', susţine preşedintele M10. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel