ALEGERI LOCALE 2016. Din ce domenii sunt candidații la primăria București

ALEGERI LOCALE 2016.  Jurnalişti, mai mulţi parlamentari, medici, ingineri, dar şi un marinar, un ofiţer de poliţie, un genist şi un actor candidează pentru funcţia de primar de sector la scrutinul din 5 iunie.

Primăria Capitalei este disputată de parlamentarii Gabriela Firea (PSD+UNPR), Bogdan Diaconu (PRU) şi Daniel Barbu (ALDE), acesta din urmă - fost ministru al Culturii. Liberalii mizează tot pe un fost ministru, de data aceasta al Justiţiei, Cătălin Predoiu.

În cursa pentru PMB intră şi un fost europarlamentar - Adrian Severin (Partidul Dreptăţii Sociale).

Partidul Mişcarea Populară are drept candidat un jurnalist - Robert Turcescu, iar Uniunea Salvaţi Bucureştiul merge pe mâna matematicianului Nicuşor Dan.

PNŢCD 'luptă' pentru fotoliul de primar cu filologul/jurist Iulia Gorea-Costin. Ea a fost timp de cinci ani ambasador al Republicii Moldova la Consiliul Europei, fiind prima femeie ambasador din ţara vecină.

Partidul ProDemo este reprezentat în cursa electorală de avocatul Mirel Amariţei, care a candidat şi la alegerile prezidenţiale din 2014, iar Partidul Republican vine tot cu un avocat - Niculae Neamţu.

De la Partidul Socialist Român aspiră la fotoliul de primar Petrică Dima, de profesie ofiţer de poliţie, în prezent pensionar.

În cursa pentru Primăria Capitalei a intrat şi un independent - Cătălin Berenghi, de profesie genist şi ghid montan. Pentru funcţia de edil al Capitalei candidează zece bărbaţi şi două femei.

*** La Primăria sectorului 1 intră în cursa electorală deputaţii Daniel Tudorache (PSD+UNPR), Alexandru Nazare (PNL), Eugen Tomac (PMP). ALDE mizează pe jurnalista Laura Chiriac. Tot pentru mandatul de primar la sectorul 1 se întrec Laurenţiu Piticaş (PRU) care este medic, Gheorghe Pădure (independent) de profesie jurist, inginerii Brigitte-Marie-Clotilde Armand (USB) şi Dorina Petroşel (PSR), actorul Ionuţ Chermenschi (PER) şi Maria Chirtoacă (PDS), care este licenţiată în turism, servicii hoteliere şi alimentaţie publică. Pentru funcţia de primar al sectorului 1 s-au înscris în cursa electorală zece candidaţi - patru femei şi şase bărbaţi.

*** 11 candidaturi au fost admise pentru funcţia de primar al sectorului 2 - nouă bărbaţi şi două femei. Au intrat în 'bătălia' politică la sectorul 2 parlamentarii Dan Cristian Popescu (deputat PNL), Dumitru Pelican (senator, PER), Răzvan Condurăţeanu (deputat, PSR). Actualul viceprimar al sectorului 2 Mihai Toader candidează şi el din partea Alianţei PSD+UNPR, iar jurnalistul Florin Hagiu din partea PRU. PMP s-a înscris în cursa electorală cu Radu-Mihai Cristescu de profesie inginer, din partea Uniunii Salvaţi Bucureştiul îşi doreşte fotoliul de primar al sectorului 2 psihologul Alexandra Bugner, iar de la ALDE Stelian Damov - inginer. Partidul Puterii Umaniste - social-liberal se bazează pe Cătălin Marin - consilier juridic, Partidul Socialist Român este reprezentat în cursă de Dorina Roman - profesoară, iar Partidul Dreptăţii Sociale de Gigel Andrabulea - marinar.

*** Trei femei şi şapte bărbaţi se luptă pentru Primăria sectorului 3. Actualul primar al sectorului 3 Robert Negoiţă aspiră la un nou mandat, liberalii sunt reprezentaţi de deputatul Cristina Pocora, iar PMP de Cristian Petrescu - fost consilier prezidenţial. Printre candidaţii la Primăria sectorului 3 se numără şi Roxana Wring de la USB - preşedinte la Asociaţia Pro.Do.Mo şi Florin Ştefan Vasile (PDS) fost şef al DGASPC.

*** Primăria sectorului 4 este 'curtată' de zece bărbaţi. Actualul primar general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a intrat în cursa pentru Primăria sectorului 4 din partea PNL, iar de la Alianţa PSD+UNPR candidează medicul Daniel Băluţă. Partidul România Unită se bazează pe avocatul Răzvan Bratu-Iorga, fostul primar general interimar Ştefănel-Dan Marin candidează din partea PMP, ALDE şi Partidul Social Românesc merg pe mâna medicilor Ştefan Spiridon, respectiv Constantin-Titian Filip, iar Partidul Dreptăţii Sociale şi USB merg în cursa electorală cu juriştii Virgil Nicorescu şi Dumitru Dobrev. Tot la sectorul 4 mai candidează Paul Constantin Marinescu de la Partidul Socialist Român - specialist în administraţie publică şi Dumitru Ovidiu Zară de la Partidul Mişcarea Liberală - economist.

*** Primarul suspendat, dar şi doi deputaţi vor să devină primari ai sectorului 5. Fotoliul de edil al sectorului 5 este disputat de şapte bărbaţi. În cursa electorală s-a înscris din partea Partidului Dreptăţii Sociale primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, de la PNL - deputatul Ovidiu Raeţchi, iar de la Alianţa electorală PSD+UNPR - deputatul Daniel Florea. Doi independenţi intră şi ei în cursa pentru sectorul 5: Ştefan Gheorghe, manager în ştiinţe economice, şi Cătălin Aurel Stochiţă - întreprinzător. Partidul România Unită mizează pe Bogdan Lencu de profesie economist, iar ALDE pe Marian Dan - inginer.

*** La Primăria sectorului 6 candidează opt bărbaţi. Alianţa PSD+UNPR l-a trimis în cursa electorală pe senatorul Gabriel Mutu, iar liberalii pe deputatul Răzvan-Horia Mironescu. Tot în sectorul 6 candidează independentul Ştefan-Viorel Florescu, care a candidat şi în 2012 situându-se pe locul al treilea, iar în prezent este funcţionar la Administraţia Pieţelor sector 4. Partidul Dreptăţii Sociale mizează pe medicul Alexandru Magherescu, PMP pe economistul Ştefan Enache, iar USB pe Mihai Daneş care în prezent este profesor la Universitatea 'Spiru Haret' din Bucureşti - Facultatea de Medicină Veterinară.

Campania electorală pentru alegerile locale a început vineri şi se va încheia pe data de 4 iunie. Pe 5 iunie, românii cu drept de vot sunt chemaţi la urne pentru a-şi alege primarii, consilierii locali şi judeţeni. Votarea va începe la ora 7,00 şi se va încheia la ora 21,00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel