ALEGERI LOCALE 2016. Bombă la DNA: Denunț împotriva candidaţilor din Capitală

Asociaţia Iniţiativa România, o platformă civică, a depus la DNA un denunț îndreptat împotriva unor candidați pentru Primăria Capitalei pe motiv că există "suspiciuni rezonabile" că parte din semnăturile strânse sunt false.

Având în vedere termenele foarte scurte de strângere a semnăturilor de susţinere a candidaţilor (de 2-3 zile, în unele cazuri), precum şi informaţiile de notorietate publică privind falsificarea semnăturilor, există „suspiciuni rezonabile" că, parte din acestea, sunt false, se arată în denunţ, informează Mediafax.

Demersul penal la DNA a fost făcut de asociaţia Iniţiativa România, o platformă civică născută în zilele revoltei care a urmat tragediei din Colectiv.

Cătălin Predoiu, Cristina Pocora, Robert Turcescu şi Cristian Popescu Piedone au fost denunțați.

"Pentru ca domnul Cătălin Predoiu şi doamna Cristina Pocora să poate candida, PNL a trebuit să strângă un minim de 22.000 de semnături (18000, respectiv 4000 de semnături). Cu alte cuvinte, Partidul Naţional Liberal a strâns cel puţin 7334 de semnături pe zi", se susţine în denunţ.

[citeste si]

Asociaţia îl acuză pe Cristian Popescu Piedone că a folosit date personale şi semnături ale unor minori pentru completarea listelor de susţinători ai candidaturii sale.

"După decizia TMB de respingere a candidaturii sale, Cristian Popescu Piedone a depus un set de alte 5600 de semnături. PPU-SL a strâns, deci, 1867 de semnături pe zi. Folosind prezumţia generoasă că echipele de campanie ar fi muncit 8 ore pe zi în continuu, fără pauză, PPU-SL a adunat aproape 234 de semnături pe oră, în condiţiile în care PPU-SL este un partid foarte mic, fără resurse umane semnificative", spune ONG-ul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel