ALEGERI LOCALE 2016. Candidatul PNL și-a lansat planul de campanie

Candidatul PNL la Primăria Municipiului București, Cristian Bușoi, a dezvăluit planul de campanie pentru alegerile locale 2016. 

"Am lansat, astăzi, în dezbatere publică programul București – Capitala noastră. Cred cu tărie că Bucureștiul are nevoie de o viziune și de un program liberal, ca singură opțiune care generează bunăstare.  Capitala noastră are nevoie de o administrație eficientă, coerentă și consecventă, pentru a recupera decalajul produs, timp de 25 de ani, de amatorism, lipsă de implicare și lucru făcut de mântuială. Aplicarea acestui program înseamnă creșterea calității vieții pentru bucureșteni, prin servicii sociale performante, mediu de viață sănătos și sigur, dezvoltare economică, administrație publică performantă, dezvoltare urbană coerentă și identitate culturală", a declarat Cristian Bușoi. 
 
Prim-vicepreședintele PNL a continuat precizânt că "împreună cu echipa mea am identificat problemele, avem soluţiile şi ne asumăm să le implementăm, cu seriozitate şi responsabilitate.
 
 • Centura Bucureștiului trebuie să fie cel mai important obiectiv al Primăriei Generale în raport cu Guvernul. Alte puncte importante ale programului meu vizează extinderea metroului, reproiectarea conexiunii feroviare-aeriene-rutiere, finalizarea lucrărilor de infrastructură începute și demararea unor investiții în infrastructura de transport, construirea de noi parcări, modernizarea transportului în comun, modernizarea parcului auto al RATB, benzi unice pentru RATB, transport alternativ, sensuri giratorii și sensuri unice, străzi secundare, sistem inteligent de gestionare a traficului și extinderea lui la toate intersecțiile.
 • Vom investi în sănătate şi în servicii medicale performante. Altfel, bucureştenii vor continua să fie pacienţii clinicilor din afara ţării, iar medicii români vor căuta un loc de muncă în străinătate. Prioritatea este construirea celui mai mare şi mai performant centru medical din Estul Europei la Bucureşti. În acelaşi timp, cele 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Generale trebuie să funcţioneze eficient şi la cele mai înalte standarde de îngrijire şi tratament.  
 • Vom investi în educaţie pentru că astfel ştim că facem o investiţie sigură într-un viitor mai bun pentru copiii noştri. Dezvoltăm infrastructura şcolară pentru a le oferi generaţiilor viitoare cele mai bune şanse de afirmare. În Capitala noastră nu mai poate exista o criză a locurilor în grădiniţe sau a şcolilor nepregătite să înceapă anul şcolar. 
 • Vom aplica politici liberale pentru a transforma Bucureştiul într-un centru de afaceri regional. Investitorii privaţi serioşi şi oneşti vor avea un partener de încredere în Primăria Generală. Susţinem iniţiativa privată şi credem că este un resort esenţial pentru a genera prosperitate în comunitate, locuri de muncă şi venituri la bugetul local.
 • Vom reduce factura la căldură a bucureștenilor cu cel putin 30%, în condițiile în care prețul Brent al barilului de petrol este sub 50 de dolari, prin:
 • modernizarea infrastructurii prin investiții în reabilitarea rețelelor
 • construirea unui incinerator și continuarea programului de reabilitare termică a blocurilor
 • stimularea unor investiții în regim de parteneriat public-privat pentru noi capacități de producție
 • eficientizarea RADET și ELCEN
 • acordarea de subvenții doar către consumatorii casnici, nu către firme și instituții.
 • Vom pune oraşul în siguranţă prin soluţionarea unei probleme stringente, dar ignorate în ultimii ani: clădirile cu risc seismic. Rezolvarea nu se află la îndemâna primarului general, dar acesta nu poate sta cu mâinile încrucișate. Avem datoria să facem presiuni publice pentru a modifica legislaţia în domeniu şi pentru a începe lucrările de consolidare la peste 600 de clădiri din Bucureşti care, în cazul unui seism puternic, ar putea fi puse la pământ.
 • Vom proteja identitatea şi istoria Capitalei noastre. Există legi care protejează patrimoniul cultural al oraşului şi sancţiuni împotriva celor care încearcă să-l distrugă, iar acestea trebuie aplicate drastric. 
 • Reînverzirea orașului, reducerea poluării aerului și a poluării fonice, punerea în valoare a Dâmboviței, eficientizarea serviciilor de salubrizare publică, completarea permanentă a Cadastrului Verde reprezintă, de asemenea, puncte cheie din programul meu. 
 • Vom pune în valoare potențial cultural uriaş pe care Capitala noastră îl are pentru a transforma Bucureștiul în principala destinaţie turistică din Sud-Estul Europei. Inițiativele culturale, private şi non-profit, care au scopul de a promova imaginea Bucureştiului în afara ţării, trebuie încurajate. 
 • Vom înființa un birou de sprijin pentru marile investiții și un consiliu consultativ al mediului de afaceri. Trebuie să avem o atitudine proactivă în relația cu marile fonduri de investiții și companii internaționale, dar și parteneriate strategice cu alte capitale europene. Nu în ultimul rând, susțin inființarea unui birou de reprezentare și de atragere a fondurilor europene la Bruxelles.   
 • La fel de importantă este promovarea Capitalei noastre în străinătate, punerea în valoare a Centrului Vechi, reabilitarea clădirilor istorice și sprijinirea turismului cultural, încurajarea demersurilor private și non-profit pentru dezvoltarea turismului de entertainment.
"Bucureştiul trebuie să redevină Capitala noastră și să își recâștige rolul bine meritat în ierarhia marilor oraşe europene prin: performanţă economică, servicii de calitate, nivel de trai ridicat și infrastructură modernă", a conchis Cristian Bușoi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel