Alegeri legislative anticipate în Israel în 17 martie

Vot stampila
Vot stampila

Premierul Benjamin Netanyahu a demis miniștrii săi de centru, ceea ce a dus la alegeri legislative anticipate în Israel. Urmează să fie organizate în 17 martie. 

"În urma consultărilor între diferitele părți, s-a decis organizarea alegerilor la 17 martie", a declarat purtătorul de cuvânt Eran Sidis, precizând că această dată va fi inclusă în proiectul de lege pentru dizolvarea Parlamentului, scrie Agerpres

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut, marți seara, organizarea de alegeri. A argumentat că nu poate 'conduce țara' din cauza criticilor centriștilor din guvern împotriva politicii sale. Premierul a anunțat demiterea ministrului de finanțe Yair Lapid, figură de centru-dreapta și susținător al clasei de mijloc, și ministrul justiției Tzipi Livni, reprezentantă a centrului-stânga.

Legislația israeliană prevede că parlamentul poate continua să voteze legi chiar și după adoptarea unei legi de dizolvare. Cu toate acestea, proiectul de lege sprijinit de Benjamin Netanyahu, cu privire la definirea Israelului drept stat națiune al poporului evreu nu mai are nicio șansă să fie adoptat înainte alegerilor. Centriștii pe care premierul i-a dat afară din Guvern sunt împotriva proiectului său. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel