Alegeri în pandemie! Chirieac anunță ce e mai rău: CATASTROFAL. Se poate amaneta viitorul României

 Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac s-a arătat reținut cu privire la alegerile locale și parlamentare de anul acesta, organizate în plină pandemie de coronavirus și în contextul în care numărul infecțiilor crește de la o zi la alta. 

Bogdan Chirieac, analist politic, a intervenit în direct la România TV unde a vorbit despre alegerile locale în plină pandemie de coronavirus. Specialiștii anunță că la jumătatea lunii august vom avea în jur de 1800 de infectați pe zi. Întrebat dacă este normal să avem alegeri pe data de 27 septembrie în condițiile în care se impun tot mai multe restricții, analistul politic a răspuns: 

”Nu aș vrea să fiu în locul celor care urmează să ia decizii. Tot ceea ce spuneți este perfect adevărat. La 1000 de infectări pe zi, și suntem aproape, cum faci campanie electorală pentru că alegerile nu înseamnă doar 27 septembrie. Înseamnă să mergi să vorbești cu oamenii, să le explici, să-i vezi. 17% din populația României nu are niciun fel de acces la Internet, apropo de campania pe Internet. Pe oamenii aceia îi excluzi la dreptul lor de informare în campanie electorală. În același timp, a amâna alegerile, iar nu e o decizie pentru o democrație. Mandatul actualilor aleși locali a expirat în iunie, conform Constituției. Ce este peste, e starea asta de război în care trăim. Probabil că se va lua o decizie politică ce va ține de rezultatul din sondaje, după 1 septembrie, că de aici multe decizii sunt luate în legătură cu cele două scrutine care urmează, locale și parlamentare. Din nefericire, zic eu, pentru că se poate amaneta viitorul României. Eu, personal, nu știu dacă este bine să ții alegeri pe 27 septembrie sau să le amâni în decembrie. Dar în decembrie, pe lângă gripa sezonieră, să ai și Covid, vă dați seama care va fi starea de spirit a publicului? Plus criza economică, una catastrofală, care se va face simțită”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel