Alegeri în două tururi. Tăriceanu, în dezacord cu Dragnea

Tăriceanu - Dragnea
Tăriceanu - Dragnea

 Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că parlamentarii acestui partid vor vota în favoarea propunerii legislative a PNL referitoare la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, având "o părere opusă colegilor din PSD". 

"Am avut o scurtă şedinţă de coaliţie, unde printre alte subiecte am discutat despre modul în care vom vota pe propunerea referitoare la alegerea primarilor în două tururi. Colegii mei din ALDE deja au făcut diferite declaraţii foarte clare, lipsite de echivoc, şi anume că ALDE susţine ideea de alegere a primarilor în două tururi. Sigur că colegii noştri din ALDE care sunt primari în funcţie ar prefera să rămână actualul sistem cu un singur tur de scrutin. Însă noi considerăm că este mai avantajos pentru noi şi pentru un exerciţiu democratic la alegeri mai complet ca alegerea să se facă în două tururi de scrutin. Colegii din PSD au o părere opusă. Ne-am informat reciproc aş spune poziţiile pe care dorim să le adoptăm şi avem fiecare considerentele proprii pentru a adopta o anumită poziţie", a afirmat luni Tăriceanu. 

El a precizat că votul pentru acest proiect de lege "nu înseamnă că în cadrul Coaliţiei sunt alt gen de probleme", majoritatea parlamentară fiind "la fel de stabilă". 

"Am şi văzut deja unele articole de presă, speculaţii pe acest subiect (...) Această chestiune nu a făcut parte din ceea ce am negociat în momentul formării Guvernului, nu face parte din programul de guvernare, deci e un lucru care sigur ne diferenţiază, dar asta nu înseamnă că ne separă. Coaliţia merge înainte, majoritatea este la fel de stabilă pe problemele care sunt cu adevărat importante şi care ţin de actul de guvernare", a adăugat Tăriceanu. 

El a subliniat că hotărârea ca ALDE să susţină alegerea primarilor în două tururi a fost luată în forul politic al partidului, fiind "o decizie obligatorie şi pentru parlamentari". 

Propunerea legislativă privind modificarea şi completarea Legii 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr.215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali se află pe ordinea de zi de luni. a plenului Senatului. Proiectul are raport de respingere din partea Comisiilor de resort. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel