EXCLUSIV  Alegeri europarlamentare. USR - ”România 100”, platforma lui Cioloș, listă comună? Dan Barna, anunț: NU voi candida

Dan Barna, președintele USR, a vorbit la interviurile DC News despre alegerile europarlamentare și o posibilă colaborare cu Dacian Cioloș.

Înainte de preizdențiale, pentru partidele politice din România urmează testul alegerilor europarlamentare. Dan Barna, președintele USR, vorbește despre aceste alegeri, dar și despre o posibilă colaborare cu Dancian Cioloș și platforma ”România 100”, condusă de fostul premier.

„Vom avea bineînțeles candidații noștri. Aceștia vor fi aleși. E o caracteristică în USR de care suntem foarte mândri. Va fi un referendum intern în partid pentru stabilirea candidaților pe liste la europarlamentare. Colegii și personalitățile care vor dori să candideze la Parlamentul European susținuți de USR, vor trebui să convingă membrii partidului că sunt soluția profesionistă”, transmite Dan Barna.

Întrebat dacă Dacian Cioloș ar putea fi cap de listă, Dar Barna a răspuns: ”Dacă domnul Dacian Cioloș va dori să candideze... El a anunțat că își face partid”.

Totodată, Dan Barna a comentat și faptul că atât PNL, USR, dar și partidul lui Dacian Cioloș vor încerca să acapareze electoratul de dreapta, risipindu-se astfel voturi. Acesta nu a exclus posibilitatea unei liste comune și a anunțat categoric că el nu va candida.

„O să vedem dacă vom găsi variante funcționale de colaborare până la momentul respectiv. Ar putea fi și aceasta o variantă (nr. - listă comună). Vom vedea ce se va întâmplă”.

„Dacă fiecare va candida individual va fi o concurență și cu PNL și cu acest eventual nou partid. Există și acest scenariu. Să vedem ce se va întâmpla.(...) În momentul de față noi chiar am avut un Comitet Politic sâmbătă în care am discutat diferite scenarii. Vor avea loc negocieri, așa funcționează politica. În momentul în care vom avea o variantă publică, asumată și comunicată o să o cunoașteți. Analizăm problema din toate perspectivele pentru a avea cel mai credibil mesaj pentru electorat”, a concluzionat Dan Barna la DC NEWS.

Puteți urmări interviul în integralitate AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel