Alegeri europarlamentare. Pieleanu, scenariu: Voi fi înjurat ca de obicei

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Sociologul Marius Pieleanu a comentat decizia CCR în ceea ce privește revocarea Laurei Codruța Kovesi, dar și strategia președintelui Klaus Iohannis. Sociologul a înaintat un scenariu în ceea ce privește alegerile parlamentare.

„Profesorul Tudorel Toader și-a demonstrat superioritatea intelectuală în raport cu consilierii de la Cotroceni”, consideră Marius Pieleanu. 

Totodată, Marius Pieleanu consideră că dacă președintele Klaus Iohannis o va demite pe șefa DNA „își va îndepărta foarte multe sute de mii de alegători, fani și simpatizanți ai doamnei Kovesi” și astfel preferă să intre într-un război cu coaliția PSD-ALDE „decât să își dezamăgească proprii susținători”.

„Nu mai discutați în termeni de legalitate. Legalitatea nu are nicio legătură cu oportunitatea politică. Că a jurat cu mâna pe Constituție, sunt fleacuri”, a mai spus Marius Pieleanu la România TV.

În ceea ce privește mitingul pe care PSD l-a organizat sâmbătă, Marius Pieleanu pune accent pe „capcitatea uriașă” de mobilizare pe care o are partidul aflat la guvernare.

Luptă crâncenă la prezidențiale

Sociologul a continuat spunând că „voi fi înjurat ca de obicei”, dar în opinia sa PSD-ALDE, dacă se va păstra numărul de votanți de la ultimele alegeri europarlamentare, vor reuși să facă 50%+1.

„Un partid care depășește 50% nu sună bine și e o problemă pentru PNL”, a mai adăugat Marius Pieleanu. 

Astfel, bătălia la alegerile prezidențiale de anul trecut va fi una crâncenă. „Dacă nu o va renova (nr. - pe Laura Codruța Kovesi) va ostiliza populația” și vom avea o „luptă pe muchie de cuțit” la prezidențialele de anul viitor, luptă în care actuala coaliție are o șansă reală. Mai mult, Marius Pieleanu a mai subliniat că numele reprezentantului coaliției la prezidențiale nu va fi neapărat de la PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel