Alegeri europarlamentare. AEP, anunţ: Au fost publicate

Votare
Votare

Autoritatea Electorală Permanentă informează că actele normative care reglementează diferite aspecte privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor europarlamentare au fost publicate în Monitorul Oficial din 18 februarie. 

Potrivit unui comunicat al AEP, aceste acte normative sunt: Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 6/2019 privind unele măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019; Hotărârea Guvernului nr. 80/2019 privind stabilirea zilei de referinţă pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din anul 2019, cea privind aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European în anul 2019 şi Hotărârea 82/2019 privind aprobarea modelului listei de susţinători care va fi folosit la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019. 

Alegerile vor avea loc în 26 mai



AEP menţionează că actele normative pot fi consultate şi pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente www.roaep.ro, la secţiunea Legislaţie electorală, sau accesând link-ul http://www.roaep.ro/legislatie/legislatie-electorala/. Actele normative care reglementează diferite aspecte privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor europarlamentare din acest an au fost adoptate de Guvern în şedinţa din 15 februarie. Alegerile europarlamentare se vor desfăşura în România pe data de 26 mai. 

Vezi şi: Miting în Bucureşti, pe 3 aprilie. Anunţ oficial

Procuror european. Toader: Cine poate candida

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel