Alegeri europarlamentare: Cum va arăta buletinul de vot

Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a prezentat, marți, cu ocazia unei conferințe de presă, macheta buletinului de vot ce va fi folosit la alegerile europarlamentare din 25 mai. Pe buletin sunt înscrise partidele, în ordinea tragerii la sorţi, urmate de candidaţii independenţi, în ordinea depunerii candidaturilor.

Listele de candidaţi depuse de fiecare partid sau alianţă sunt înscrise în buletinele de vot în chenare care au în colţul din dreapta sus sigla formaţiunii politice sau a alianţei electorale.

Pe prima pagină după deschiderea buletinului de vot figurează, în ordine, listele de candidaţi propuse de PDL, PMP, UDMR, Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC.

Pe următoarea pagină a buletinului de vot apar alte patru formațiuni politice: PNL, PRM, Alianţa Naţională a Agricultorilor, Partidul Dreptăţii Sociale.

Pe pagina a treia figurează candidaţii propuşi de Partidul Noua Republică, Partidul Verde, Forţa Civică, Partidul Ecologist Român.

Pagina următoare cuprinde trei formaţiuni politice: Partidul Alternativa Socialistă, PNŢCD şi PP-DD.

Citește și: Alegerile europarlamentare 2014 - Prognoza DCNews: Rezultatele fiecărui partid și ale candidaților independenți

Următoarea pagină inscripţionată a buletinului de vot cuprinde numele candidaţilor independenţi, în următoarea ordine: Georgiana Corina Ungureanu, Constantin Titian Filip, Dănuţ Liga, Paul Purea, Pericle Iulian Capsali, Peter Costea, Mircea Diaconu şi Valentin Eugen Dăeanu.

BEC a decis că buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare din 25 mai va avea opt pagini A4.

Vezi și: PDL, primul loc la europarlamentare pe buletinele de vot

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel