Alegeri europarlamentare 2014: A început votul

Duminică, 25 mai, peste 18 milioane de românii sunt aşteptaţi la urne pentru a desemna cei 32 de europarlamentari care vor reprezenta România în următorii cinci ani în Parlamentul European. Urnele se vor închide la orele 21,00. De Ce News va publica primele exitt-poll-uri, imediat după închiderea procesului de votare.

Cele peste 18.532 de secţii de votare organizate la nivel naţional pentru alegerile europarlamentare s-au deschis, duminică, la ora 7,00. Un număr de 18.226.995 de alegători sunt aşteptaţi la vot, procesul electoral urmând să se desfăşoare până la ora 21,00.

Primii politicieni care s-au prezentat la vot în Capitală  au fost ministrul de Interne, Gabriel Oprea și edilul Sectorului 2, Neculi Onțanu.0 0 0 1Comenteaza

 "Am votat ca să trimitem în Parlamentul European pe cei mai buni. Sigur că oamenii vor veni la vot, este în interesul întregii populaţii, numai astfel vom trimite în Parlamentul European pe cei mai buni", a declarat Onţanu la intrarea la urne.

Citește și: Alegeri europarlamentare 2014: Cum și unde votezi pe 25 mai. Vezi cu ce documente vei merge la urne

 În cursa pentru un mandat de europarlamentar au intrat 572 de candidaţi, din partea a 15 formaţiuni politice - Alianţa PSD-UNPR-PC, PNL,UDMR, PDL, Partidul Poporului - Dan Diaconescu, Partidul Mişcarea Populară, PNŢCD, Forţa Civică, Partidul Alternativa Socialistă, Alianţa Naţională a Agricultorilor, Partidul România Mare, Partidul Verde, Partidul Noua Republică, Partidul Dreptăţii Sociale şi Partidul Ecologist Român - şi opt candidaţi independenţi.

Partidele figurează pe buletinul de vot în ordinea următoare: PDL, PMP, UDMR, Alianţa PSD-UNPR-PC, PNL, PRM, Alianţa Naţională a Agricultorilor, Partidul Dreptăţii Sociale, Partidul Noua Republică, Partidul Verde, Partidul Forţa Civică, Partidul Ecologist Român, Partidul Alternativa Socialistă, PNŢCD, PP-DD.

Independenţii sunt înscrişi începând cu poziţia 16: Georgiana- Corina Ungureanu, Constantin-Titian Filip, Dănuţ Liga, Paul Purea, Iulian Capsali Pericle, Peter Costea, Mircea Diaconu şi Valentin Eugen Dăeanu.

În străinătate au fost organizate 190 de secţii de votare.   În Bucureşti vor fi 1.245 de secţii de votare. În sectorul 1 al Capitalei vor fi organizate 162 de secţii, în sectorul 2 - 202, în sectorul 3 - 274, în sectorul 4 - 178, în sectorul 5 - 196, iar în sectorul 6 - 233.

Citește și: Alegeri europarlamentare: Cum au evoluat rezultatele din 2007 până în 2009, în România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel