EXCLUSIV  Alegeri Deva. Ponta, MANEVRA de la divorțul de Antonescu, aplicată acum la PSD

Rezultatul alegerilor locale de la Deva l-a avut în prim plan pe Victor Ponta, care, prin susținerea față de Marius Blendea, a reușit să "fure" din electoratul PSD-ului. Petre Marginean a pierdut funcția de primar în detrimentul liberalului Florin Oancea. Ce s-a întâmplat la Deva ne arată un lucru important pe care îl prezentăm în rândurile de mai jos.

După episodul din trecut cu USL, Victor Ponta provoacă din nou conflicte. La fel cum a escaladat confruntarea cu Crin Antonescu, făcând astfel încât să pară că liberalul este vinovat de ruperea alianței, acum a acționat similar și cu PSD. Cum a reușit și în primul caz, prin scoaterea lui Crin Antonescu din joc, prin tot felul de provocări, așa a reușit și în prezent cu PSD, ultima dovadă este ce s-a întâmplat la alegerile locale din Deva, fragmentând voturile de pe partea stângă a politicii.

Tactică aplicată în divorțul de Crin Antonescu

Tactica pe care a aplicat-o la USL a folosit-o și în divorțul de Liviu Dragnea. După ce l-a ajutat să ajungă premier, Victor Ponta a început atacul. Și-a dat demisia pe Facebook, fără să aibă discuții cu partidul, fără să se consulte cu social-democrații, pentru a ieși el dintr-o poziție grea. Apoi, Victor Ponta a trecut la tot felul de provocări, ca în situația cu liberalul Crin Antonescu.

Acum, cu patru ani înainte de alegeri, știe că are marjă de manevră și încearcă tot felul de mișcări. A făcut, din senin, o serie de afirmații, a venit cu provocări în speranța că social-democrații vor răspunde și conflictul va escalada până s-a ajuns la excluderea lui din partid. Efectele le-am văzut chiar la alegerile locale de la Deva. Probabil că va face la fel și în alte ocazii.

Fragmentare pe partea stângă

Alegerile locale fiind într-un singur tur, fragmentarea pe partea stângă produce efectul pe care USR l-a avut pe partea dreaptă la adresa PNL, consideră jurnalistul Val Vâlcu.

Rămâne de văzut cui face jocul Victor Ponta, pe de-o parte se luptă pentru ca Pro România să ajungă la 5% și să rămână în prim planul alegerilor. Pe de altă parte, în caz contrar, fostul premier se poate alege cu faultarea PSD și astfel să facă jocul PNL-ului, respectiv al lui Klaus Iohannis, și poate spera - conform spuselor adversarilor săi - la rezolvarea problemelor sale din justiție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel