Alegeri cu scandal la Galați! Se cere renumărarea voturilor

PNL Galaţi, prin reprezentantul legal Victor Paul Dobre, preşedinte al organizaţiei, a înaintat luni către Biroul Electoral Municipal (BEM) Galaţi o întâmpinare prin care cere renumărarea tuturor voturilor pentru funcţia de primar al municipiului Galaţi şi în special a celor nule, a anunţat purtătorul de cuvânt al BEM Galaţi, Cristian Gâscă.

Potrivit documentului depus la BEM Galaţi, în 11 secţii de votare s-ar fi înregistrat aspecte neconforme la numărarea voturilor, respectiv buletinele de vot nu au fost verificate pagină cu pagină, ulterior regăsindu-se voturi pentru unii candidaţi.

'Printre voturile candidaţilor au fost găsite voturi ale candidatului PNL, nerespectându-se legea ca fiecare vot să fie deschis de către preşedinte în prezenţa membrilor secţiilor de votare. Astfel de situaţii au fost înregistrate în secţiile de votare 9, 27, 40, 58, 102, 123, 124, 125,127,152, 169,', se arată în întâmpinarea PNL Galaţi.

Gâscă a spus că întâmpinarea PNL Galaţi urmează să fie soluţionată în cursul zilei. PNL Galaţi a cerut renumărarea voturilor pentru funcţia de primar al municipiului Galaţi, deşi BEM nu a reuşit să centralizeze rezultatele votului în toate cele 176 de secţii din municipiu din cauza neconcordanţelor din câteva secţii de votare. Astfel, în cazul a 16 secţii de votare rezultatele raportate în urma numărării buletinelor de vot nu se potriveau cu cele ale 'cheilor' (datele statistice privind numărul de alegători, conform înregistrării electronice a votanţilor), motiv pentru care s-a trecut la renumărarea voturilor, iar la ora 9,00 mai rămăsese o secţie de votare aflată în această situaţie.

Potrivit numărătorii paralele realizată de PSD Galaţi, în 174 din totalul celor 176 de secţii de vot din municipiul Galaţi, candidatul social-democrat la funcţia de primar al municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a câştigat alegerile, fiind votat de 23.213 gălăţeni, adică cu 1.385 mai multe voturi decât contracandidatul său, Nicuşor Ciumacenco - PNL, votat de 21.828 de gălăţeni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel