Alegeri care ar putea influența președinția, luni, în Parlament

Luni, Parlamentul va desemna membrii Consiliului de Administrație al Băncii Naționale. Din câte se pare, candidatura lui Mugur Isărescu nu pare a fi amenințată. 

 Pentru noul CA al BNR au fost depuse candidaturile lui Mugur Isărescu, susţinut de toate partidele, Florin Georgescu, Cristian Popa, Daniel Dăianu, Marin Dinu, Nicolae Dănilă din partea Alianţei PSD-UNPR-PC, Bogdan Olteanu din partea PNL, Agnes Nagy din partea UDMR şi Virgil Stoenescu din partea PDL.

Miza, Mugur Isărescu pentru alegerile prezidențiale

Un scenariu cu Mugur Isărescu care renunță sau nu va fi desemnat pentru al cincilea mandat la conducerea BNR ar putea decide viitorul candidat al PSD la prezidențialele din toamnă. Premierul Victor Ponta a declarat zilele trecute că PSD îl va susține pe Isărescu pentru un nou mandat la BNR. Ponta este conștient că renunțarea lui Isărescu la BNR în va aduce pe acesta în postura de posibil câștigător al alegerilor prezidențiale din noiembrie, chiar în condițiile în care Mugur Isărescu a declarat până în acest moment că nu este interesat de această funcție.

Citește și: Alegeri la BNR. Cine candidează

De altfel, Mugur Isărescu este creditat de toate sondajele de persoana în care românii au încredere, fapt cde arată că alegerile de la BNR sunt cruciale pentru PSD în vederea desemnării candidaturii lui Victor Ponta la prezidențiale.

Vot final, luni după-amiaza, în Parlament

Membrii comisiilor de specialitate din Parlament trebuie să stabilească până luni, la orele 14,00, nominalizările pentru funcţiile de membru în Consiliile de Administraţie ale BNR, Curţii de Conturi, SRR, pentru preşedintele SRTV şi pentru un membru al ASF, în urma propunerilor grupurilor parlamentare.

Citește și: Ponta anunță că PSD îl va susține pe Mugur Isărescu

Potrivit lui Valeriu Zgonea, luni, la ora 16.00 va avea loc şedinţa de plen reunit al celor două Camere ale Parlamentului, pentru a se vota noul Consiliu de Administraţie al Băncii Naţionale a României. De asemenea, vor mai fi supuse la vot cele şase locuri libere în Consiliul de Administraţie al Curţii de Conturi, preşedintele Televiziunii Române şi Consiliul de Administraţie al Societăţii de Radiodifuziune, precum şi un nou membru al ASF, pe un loc devenit vacant după ce Victor Ciorbea a preluat funcţia de Avocat al Poporului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel