Vom avea ALEGERI ANTICIPATE. Iohannis a făcut ANUNȚUL

Iohannis
Iohannis

Klaus Iohannis a zis că vom avea alegeri anticipate.

Klaus Iohannis a spus că acum nu este momentul pentru alegeri anticipate, dar acest subiect va fi luat în discuție după prezidențiale.

”Este în spațiul public o discuție pe care vreau să o lămuresc în această fază: alegerile anticipate. Eu am declarat și ieri, și pot să declar și astăzi - personal, eu sunt în favoarea alegerilor anticipate, dar după prezidențiale.


Și vreau să explic un pic de ce fac această remarcă. Constituția României nu favorizează alegeri anticipate, aș putea chiar să spun că, în Constituția actuală, prevederea este făcută să inhibe alegeri anticipate. Ele se realizează foarte greu și numai cu acordul și sprijinul concret al unei majorități solide în Parlament. Ca sa fiu mai clar, în Constituție spune foarte clar: se poate dizolva Parlamentul doar dacă două propuneri succesive de prim-ministru sau două propuneri succesive de guvern pică în Parlament. Astfel de condiții se întrunesc greu. Este o problemă și sunt dispus să mă implic după prezidențiale într-o discuție așezată, corectă, onestă, cu toate partidele politice, pentru a găsi cea mai bună soluție.


Al doilea motiv pentru care acum nu se poate purta această discuție:

dacă – repet - dacă ar pica două propuneri pe care le-aș face în perioada imediat următoare, atunci acest Guvern interimar Dăncilă ar rămâne în funcție, lucru inacceptabil și de neimaginat, și ar rămâne - atenție! - în funcție până când s-ar organiza acele alegeri anticipate, adică undeva în primăvară.


Acest scenariu nu poate fi luat în considerare, fiindcă ar adânci România într-o criză și întru-un haos de nedescris.

Așadar, acum avem nevoie de un guvern rapid instalat, iar după alegerile prezidențiale putem să redeschidem cu toții împreună discuția pe alegeri anticipate”, a zis Klaus Iohannis.

FOTO: Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel