Alegeri anticipate. Chirieac: O aberaţie, un tremur generalizat în România

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația actuală de pe scena politică privind drumul spre alegerile anticipate dorite de Klaus Iohannis și de PNL.

"Eu am înţeles, la un moment dat, necesitatea alegerilor anticipate. Şi vorbesc foarte serios pentru că România suportă greu un an de haos, aşa cum s-a întâmplat după prezidenţiale, după forţarea căderii Guvernului Dăncilă, numirea Guvernului Orban cu şapte partide care, de fapt, nu participă la guvernare, este un Guvern monocolor PNL. Deci este în neregulă total. Orban a cerut să cadă cu chestia asta, cu angajarea răspunderii pe alegerile în două tururi. A făcut nebunia asta care îl decredibilizează ca om politic: 25 de ordonanțe într-o noapte. Eu mă întreb, dacă preşedintele ar putea să oprească această nebunie, nu ar fi cazul să o facă? Să meargă cu un guvern oarecare, până în noiembrie, şi să facă alegerile la termen", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3.

"Nu mai era mascarada cu Orban"

"În opinia mea, normal era în felul următor: preşedintele Iohannis trebuia să îi cheme pe domnul Ciolacu, pe domnul Orban, pe domnul Ponta, dar, în orice caz, primele două partide ale ţării, să le spună: "Domnule, sunteţi de acord, facem un pact - ca să nu ne batem joc de nimeni - să trecem la alegeri anticipate?". Şi, dacă cele mai mari partide ar fi spus pentru început "DA", atunci nu mai era mascarada cu Orban - cade în cap, se ridică, hopa - mitică, nu ştiu ce", a mai spus analistul politic.

"O aberaţie, un tremur generalizat în România"

"Se zice "Ciolacu, Iohannis şi Orban oricum...". Nu, domnule, nu pe sub masă. Asta nu era o chestie pe care să o faci pe sub masă, ci cu televiziunea lângă tine. Şi spuneai "domnule, eu cu domnul Ciolacu, cu domnul Orban am hotărât să facem alegeri anticipate ca să scurtăm perioada de tranziţie. Avea cu totul alt sens. Ori, acum, ce vedeţi? O aberaţie, un tremur generalizat în România. Că lumea se întreabă şi cu economia, şi cu ordonanţele astea, mai intră în vigoare sau nu? Unii spun că nu, dar dacă îl întrebaţi pe Orban spune că da", a mai afirmat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel