Urmărește emisiunea live


Alegeri anticipate, ultimele calcule. Bogdan Chirieac: Acesta este singurul partid care ar avea de câştigat

Bogdan Chirieac a comentat ultimele calcule făcute pe seama declanşării alegerilor anticipate, subliniind faptul că, în acest moment, singurul partid căruia i-ar conveni acest scenariu a rămas PNL.

"Declanşarea alegerilor anticipate depinde de partidele parlamentare pe care preşedintele le cheamă la consultări. Dar asta  nu înseamnă că parlamentarii vor dori să renunţe la pensia specială şi la un viitor loc pe listă acceptând alegeri anticipate doar fiindcă domnul preşedinte Iohannis are mare nevoie de ele în următoarele 3-6 luni. Altfel, PNL-ul, în varianta alegerilor la termen, riscă să se ducă înapoi la 20%. Singurul partid care ar avea într-adevăr de câştigat este PNL-ul. Nici măcar USR, după dezastrul de la prezidenţiale, nu mai este sigur că doreşte alegeri anticipate, dincolo de ce afirmă liderii oficiali ai acestei formaţiuni", a subliniat analistul politic Bogdan Chirieac într-o intervenţie la România TV.

"Preşedintele Iohannis ar avea guvernul său patru ani de zile"

"Dacă alegerile anticipate ar putea avea loc, să zicem, în martie, atunci cu siguranţă preşedintele Iohannis ar avea guvernul său patru ani de zile. Şi ştiţi ceva, poate nu ar fi o idee rea, fiindcă România a progresat cel mai mult în perioada 2000-2004, când preşedintele, Guvernul şi Parlamentul au avut aceeaşi culoare politică. Poate că acum, în 2020, dacă preşedinte, Guvern, Parlament, au din nou aceeaşi culoare politică - în 2000-2004 era roşu, acum e galben - s-ar putea să avem patru ani de progres. Fiindcă până la urmă şi toate abuzurile inimaginabile din justiţie, toate fărădelegile din România, s-au strecurat tocmai între lupta dintre preşedinte şi Guvern", a mai declarat Bogdan Chirieac.

"PSD nu doreşte anticipate fiindcă are nevoie de timp pentru ca PNL-ul să greşească şi vedeţi că greşeşte, adică nu apucăm noi să consemnăm de câte ori greşeşte Guvernul PNL. ALDE şi Pro România nu s-au regăsit, nu ştiu unde să duc, sunt în marginea de 5%. Au nevoie şi ei de timp, la alegerile la termen se mai aşează. Poate găseşte şi PMP-ul o cadenţă, care şi el se află în marja de 5%. Chiar şi UDMR-ul. Deci toate aceste partide mai degrabă ar merge pe alegerile la termen - fiindcă cu toţii ar avea ceva de câştigat pe non-performanţa PNL-ului", a mai punctat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel