Alegeri ANTICIPATE. Bogdan Chirieac: Orban va demisiona în secunda doi

Bogdan Chirieac susține că premierul Ludovic Orban ar demisiona imediat dacă președintele Klaus Iohannis îi va cere acest lucru pentru realizarea cât mai rapidă a alegerilor anticipate. 

Klaus Iohannis a discutat cu jurnaliștii într-o intâlnire informală la Palatul Cotroceni. Președintele ia în calcul două variante pe care se bazează scenariul alegerilor anticipate: demisia premierului - un scenariu probabil, conform lui Klaus Iohannis- sau asumarea răspunderii pe mai multe proiecte de lege, lucru care ar putea duce la o moțiune de cenzură și la căderea Guvernului în Parlament. 

Bogdan Chirieac: Va demisiona în secunda doi

Bogdan Chirieac a fost invitat în studioul România TV unde a fost întrebat dacă este posibilă varianta în care președintele Klaus Iohannis ar putea să ceară alegeri anticipate, să ceară demisia Guvernului, iar cineva să spună nu. 

”Nu, categori nu. Asta nu se poate. Nu se pune problema. Cred că domnul Orban îi va fi loial președintelui Iohannis și, în cazul în care președintele îi cere demisia, în secunda doi, se supune la judecata partidului, domnul Orban va demisiona. Că nu-i convine, că nu vrea, că nu-i place, că îi place, asta e altă poveste, dar cine-l întreabă pe dânsul? Văzând ce se întâmplă și ce face Guvernul Orban în acest moment și ce-a mai strecurat în legea bugetului, este absolut de înțeles graba președintelui de a face alegeri anticipate și, în opinia mea, este prea târziu pentru PNL dacă alegerile se vor desfășura în iunie.

Când ar putea avea loc alegerile anticipate

Probabil că alegerile anticipate trebuie făcute în martie pentru ca PNL să mai prindă pe siajul președintelui, pe siajul alegerilor prezidențiale, un scor cât de cât. Undeva la 30%. Mă rog, scor care i-ar putea permite să formeze noul Guvern, să dea prim-ministru. Probabil tot pe domnul Orban, sau pe altcineva, pentru că asta este fix la latitudinea președintelui. Până la urmă noi îl putem numi Guvernul Orban, Guvernul Ionescu, Guvernul Popescu. În realitate, toate sunt Guvernul Iohannis. Președintele dorește în acest al doilea mandat să lase o urmă, fiindcă în spate îl ai pe domnul președinte Băsescu, la care nu poți să spui: asta e autostrada lui Băsescu. În București spui: ăsta e bulevardul lui Oprescu, aici e podul lui Oprescu, da? Așa s-a întâmplat. Pentru că au fost atât de puține investiții în această țară încât atunci când cineva a făcut ceva, a rămas în istorie. La domnul Băsescu nu ai ce să spui, la domnul Iohannis v-a spus dândul: cea mai mare realizare a fost că a dat jos Guvernul PSD, Guvern perfect legitim, realizat din alegeri. În al doilea mandat, mie mi se pare că președintele Iohannis vrea să lase o urmă în istoria României și pentru asta are nevoie de Guvernul său, pentru că PNL nu rezistă șase luni de zile. Nu rezistă ca imagine”, a susținut Bogdan Chirieac la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel