Alegeri 2020. Orban: E principala problemă, încă ne gândim cum soluționăm

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Premierul Ludovic Orban a spus cum se vor desfășura alegerile locale.

'Noi am stabilit câteva reguli simple. În ceea ce privește desfășurarea campaniei, am obligat candidații și susținătorii lor să poarte mască, să nu facă campanie în grupuri mari, obligația de igienizare a mâinilor, mai ales în distribuirea materialelor. De asemenea, am limitat la maximum 100 de persoane adunările publice. Participanții trebuie să păstreze distanța fizică, să poarte mască.' a spus Orban.

'Dacă candidații sunt responsabili și respectă regulile, vor fi un exemplu pentru susținătorii lor și cred că asta poate să crească gradul de conformare al oamenilor. În ceea ce privește ziua votului, asta vom reglementa în HG privind prelungirea stării de alertă, în data de 15 septembrie.' a adăugat Orban.

'În primul rând, solicitarea de organizare a secțiilor de votare în locuri mai spațioase, purtarea măștii, limitarea numărului de persoane care să intre simultan în secția de votare, obligativitatea dezinfecției la intrare și la ieșire.' 

Ce se întâmplă dacă există riscul să rămână oameni care să nu poată vota din cauza măsurilor

'Nu cred că se va întâmpla asta. Vom stabili și spații de așteptare afară, cu păstrarea distanței fizice. Încercăm să fluidizăm procesul electoral, să nu apară mari aglomerații. Dacă se respectă aceste reguli, din punctul meu de vedere, riscul de transmitere a virusului în timpul campaniei și în cursul procesului electoral este minim.' a declarat Orban.

Dacă alegătorii trebuie să-și dea jos masca pentru a fi identificați: Asta e principala problemă, încă ne gândim cum soluționăm această problemă. Acum e campionat de făcut buletine, sunt diferite mutări, se fac vize de flotant. A fost campionat.' a spus premierul Ludovic Orban, duminică seară, la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel