Alegeri 2009. Oana Florea: Comisia de anchetă va solicita SRI un punct de vedere

Comisia parlamentară de anchetă privind prezidenţialele din 2009 a decis, luni, 28 august, să solicite Serviciului Român de Informaţii (SRI) un punct de vedere în legătură cu eventuala prezenţă a fostului director SRI George Maior şi a fostului prim-adjunct Florian Coldea în casa lui Gabriel Oprea, în seara scrutinului din acel an.  

"Am decis să trimitem o adresă către SRI pentru a şti poziţia acestei instituţii cu privire la faptul că doi angajaţi au fost sau nu în casa domnului Oprea în noaptea alegerilor", a precizat Oana Florea. Ea a spus că s-a abţinut la acest vot, menţionând că membrii Comisiei au hotărât că este util un punct de vedere de la SRI pe această temă.

"O altă decizie a Comisiei a fost de a solicita domnului general Dumitru Iliescu noi documente având în vedere că a făcut afirmaţii că deţine documente suplimentare", a mai spus Florea.

În legătură cu solicitarea Comisiei de anchetă către preşedintele Senatului de a sesiza CCR pentru conflict între instituţii, Oana Florea a precizat că aceasta a fost înaintată Comisiei pentru constituţionalitate. "A venit răspuns de la preşedintele Senatului. Sesizarea noastră a fost înaintată către Comisia de constituţionalitate pentru un punct de vedere. Pe baza acestui punct de vedere, preşedintele Senatului va face demersurile necesare. Întrucât instanţa este în vacanţă, iar comisia oricum se va închide în 8 septembrie, este util un punct de vedere pentru viitor, pe noi nu ne ajută", a mai spus Florea, potrivit Agerpres.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel