Alegeri 2009. Gușă, moment-cheie: A obervat nişte bliţuri. A încercat să îl sune pe Vântu

Cozmin Guşă a dat lămuriri privind modul în care s-au desfăşurat alegerile prezidenţiale din 2009.

"Tapalagă m-a informat despre vizita lui Geoană la Vântu, l-am contrazis: nu putea să fie aşa. Geoană avusese un program plin, că fusese la Iaşi, s-a întors, ne-am văzut, fusese la Antena 3 la Gâdea şi în mod normal ar fi trebuit să aflu despre asta. Atunci am avut o înţelegere cu soţia lui Geoană ca pentru dezbaterea din clădire să nu mai vină la 18.30 să vină la 18, pentru ca să discutăm. Ea nu ştia care este problema, nici eu nu aveam soluţii, dar m-am deplasat către Senat şi l-am aşteptat pe Geoană, considerându-mă responsabil să îi dau toate armele pentru dezbateri. Aici l-am întîlnit pe Viorel Hrenbeciuc şi împreună l-am aşteptat până la 18.57, am încercat să îl apelez, a apărut doar înainte cu 3 minute, doar ca să îi sugerez o variantă de a îeşi din încurcătura din campanie.

Speranţa rămând ca discuţia despre Vântu să apară după pauza publicitară, discuţia a apărut înainte. Mirarea mea a fost că Geoană un politician foarte bun, bine pregătit a fost atât de neconcludent, evaziv, ciudat. Varianta pe care am aflat-o ulterior despre Geoană de la SOV a fost că el s-a dus din proprie iniţiativă să-l viziteze deşi nu era cazul. L-a sunat după emisiunea de la Antena 3 şi la intrarea-ieşirea casei lui Vântu de pe Paris, s-a întâlnit cu una dintre şefele de la Realitatea, Anamaria Lembrău, care de emoţii că s-a întâlnit cu candidatul Geoană seara, şi-a scăpat dosarele pe jos. Şi atunci a obervat nişte bliţuri care veneau din două maşini. A încercat să îl sune pe Vântu şi i-a comunicat că Geoană este monitorizat şi că sunt poze.

Conform celor spuse mie de Vântu discuţia lui cu Geoană a fost că ăsta este un lucru nepotrivit şi că nu trebuia să îl viziteze şi că acum este o mare încurcătură electorală, la care textual Mircea Geoană i-ar fi spus că: asta e, am făcut-o, vorbesc mâine dimineaţă cu Cosmin să vedem cum rezolvăm problema de imagine, nefiind o problemă de legalitate. Mâine dimineaţă a fost acel training dspre care v-am povestit în cursul căruia eu nu am aflat niciodată despre această vizită, nici măcar staff-ul ca să putem să ne facem o contrastrategie pentru că aşa e la bătălie politică, repet nefiind vorba despre o ilegalitate în acel moment.

După episodul 2009, au fost ani buni în care nu ne-am vorbit şi nici nu ne-am văzut pentru că eu am considerat că acel fel de a se prezenta în final a fost nu doar o nesebuinţă, îndrepată împotriva, inclusiv a dvs d-le Tuţuianu, ca să nu mai vorbesc despre mine, care am depus un efort legitim, clar, corect, în sprijinul său ca şi candidat, pentru că nu noi am fi devenit preşedinte al României, ci dânsul", a zis Cozmin Gușă la auderile din cadrul Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor prezidențiale 2009.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel