Alegeri 2009, comisie anchetă. Băsescu dă de pământ cu PSD în plenul Parlamentului

Traian Băsescu
Traian Băsescu

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit miercuri în şedinţă de plen comună, pe ordinea de zi aflându-se, printre altele, hotărârea pentru constituirea comisiei speciale de anchetă pentru verificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din 2009.

Traian Băsescu a luat cuvântul și a spus că, de fapt, în 2009, lui i s-au furat voturi.

"Solicit să votăm derularea acestei anchete și constituirea comisiei de anchetă pentru alegerile din 2009. Și vreau să vă dau câteva motive pentru care solicit acest lucru. În primul rând, cred că PSD trebuie să facă de râs până la capăt. Comisia poate îi va aduce aminte PSD-ului, că în 2009, în secțiile de votare, eu aveam un singur reprezentant, iar marea alianță politică ce îl susținea pe Mircea Geoană avea reprezentant PSD, PNL, UDMR, PC.

Cum a reușit să fure unul singur când patru hoți erau cu mâinile prin buletinele de voturi? În al doilea rând, au fost renumărate voturile nule, buletinele anulate. Au fost 134.000 de buletine anulate. La renumărare, ca urmare a deciziei CCR, s-a constat că alianța PSD-PNL-UDMR-PCR îmi furase mie 3.000 voturi! Sau nu vă aduceți aminte cifrele oficiale?

Vă mai dau un element. În diaspora ați pierdut în 2009 cu 78% în favoarea mea contra 21% pentru Geoană. Și pentru că ați rămas consecvenți cu disprețul pentru cei din diasporă, vă dau scorul pe care l-ați avut la ultimele alegeri parlamentare. V-a bătut PMP de v-a rupt. Vă mai fac o sugestie: să citiți cartea lui Miron Mitrea în care explică cum fură PSD în secțiile de votare. Ca să fiți de-a dreptul glorioși cu această comisie, vă rog... și eu îl propun pe domnul Dragnea președinte al unei comisii care să evalueze fraude la alegeri", a zis Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel