Urmărește emisiunea live



Alegeri 2009. Comisia parlamentară, SESIZARE către Tudorel Toader privind absența șefei DNA de la audiere

Comisia Parlamentară de Anchetă privind alegerile din 2009 a decis prin vot sesizarea ministrului Justiției privind refuzul constant al șefei DNA de a fi prezentă la audierile comisiei.

"Este bine să fie făcută sesizarea către Ministrul Justiției, dar nu știu dacă trebuie să indicăm ce are de făcut ministrul. El va decide ceea ce consideră el, chiar dacă îi solicităm noi ceva. Este la îndemâna dânsului să își manifeste autoritatea pe care i-o oferă Constituția, așa cum consideră el," a declarat Eugen Nicolicea.

Membrii Comisiei Parlamentare au motivat solicitarea de faptul că o decizie a CCR obligă funcționarii publici să se prezinte la comisiile parlamentare de anchetă.

Totodată, comisia a votat să îi trimită în scris șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, întrebările la care ar fi trebuit să răspundă dacă s-ar fi prezentat la audieri. 

Propunerea lui Liviu Pleșoianu de a fi depusă o sesizare la Parchet pentru absența șefei DNA a fost retrasă după câteva discuții în contradictoriu. Senatorul Eugen Nicolicea a solicitat ca Liviu Pleșoianu să indice infracțiunea pentru care trebuie sesizat Parchetul. 

"Eu cred că ar trebui să răspundă la această întrebare persoanele care au făcut regulamentul acestei comisiei. Eu nu mă număr printre ele. Juriștii ar putea să răspundă mai bine. Eu am fost numit în această comisie. Dacă vreți, retragem această propunere a mea. S-a vorbit că datorită acestui regulament mergem fără arme la luptă. Îmi retrag această propunere, nu este niciun fel de problemă," a spus Liviu Pleșoianu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel