Alegeri 2009. Comisia parlamentară de anchetă, ședință

Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 va avea joi, de la ora 11,30, o nouă şedinţă. 

Membrii comisiei ar urma să analizeze corespondenţa pe care au purtat-o până în prezent cu CSM, Ministerul Justiţiei şi Parchetul General şi să decidă ce vor face în continuare. De asemenea, se vor face propuneri pentru raportul final. 

Comisiile de constituţionalitate şi juridică din Senat au termen până pe 28 august să formuleze un punct de vedere privind scrisoarea pe care Comisia parlamentară privind alegerile prezidenţiale din 2009 a transmis-o preşedinţilor celor două Camere şi care se referă la posibila sesizare a CCR pe un conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public şi Parlament. 

Luni, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, preciza că atât el, cât şi preşedintele Camerei Deputaţilor au primit o scrisoare din partea Comisiei parlamentare de anchetă. 

Preşedintele Comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, Oana Florea, declara în urmă cu aproximativ două săptămâni că în cadrul şedinţei coaliţiei PSD - ALDE se va discuta despre posibilitatea sesizării CCR cu privire la un eventual conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public şi Parlament, după ce Parchetul a refuzat să transmită dosarul clasat care viza scrutinul prezidenţial. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel