Alegeri 2009: Berceanu, SCANDAL în comisie. Nicolicea a părăsit sala

La audierile din comisia parlamentară privind alegerile 2009, Radu Berceanu, fostul ministru al Transporturilor, a avut un schimb dur de replici cu Eugen Nicolicea, președintele Comisiei juridice a Camerei Deputaților, dialog care s-a încheiat cu părăsirea sălii de către social democrat.

"În calitate de ministru, ați participat la hotărârile de schimbare a prefecților? Răspundeți în solidar sau singurul care este de vină este Boc?", a spus Eugen Nicolicea.

"Sunt solidar cu toate guvernele din care am făcut parte. Dacă s-au luat hotărâri de schimbare a prefecților, în acea perioadă, sunt solidar cu schimbările făcute", a spus Berceanu.

"Prefecții se schimbă prin hotârâri de guvern. Dumneavoastră spuneți aici că ați participat la hotărâri de guvern, dar habar nu aveți ce era într-o hotărâre de guvern?", a spus Nicolicea.

"După atâta vreme în care ați bântuit pe aici, ar fi trebuit să știți că în guvern nu se aprobă prin consens, în guvern se discută. Se spun punctele de vedere, apoi premierul zice dacă se aprobă sau nu. Nu este consens, nu este nimic de acest gen. Dacă în acea perioadă sunt hotărâri de guvern de schimbare a unor prefecți, sunt perfect solidar și perfect de acord cu ele. Mi-e greu să îmi aduc aminte toate hotărârile de guvern care s-au luat în acea perioadă, acum opt ani. Dumneavoastră poate aveți o memorie mai prodigioasă decât a mea. Nu mi s-a părut important astfel încât să îmi rămână în memorie", a zis Berceanu.

(...)

"Hotărârile se iau prin consens. Dacă există o voce care este contrară, atunci premierul decide. Trag concluzia că nu a fost nici măcar o voce contrară, nici măcar a dumneavoastră", a spus Nicolicea.

"Trageți concluzii greșite. În legătură cu vreun prefect, nu am avut nicio opinie contrară", a replicat Berceanu.

"Și apropo, prodigios înseamnă altceva decât credeți dumneavoastră. La agricultură probabil erați foarte bun pentru că vă ocupați cu vândut ceapă la sârbi", a mai zis Nicolicea. După care, social-democratul a părăsit sala.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel