Alegere primari în două tururi. Ciolacu: USR, condiție pentru PNL

A crescut numărul românilor înscriși în Registrul electoral
A crescut numărul românilor înscriși în Registrul electoral

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că PNL a chiulit de la şedinţa de plen a Senatului în care a fost respins proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

"USR a pus condiţie PNL că votează guvernul doar dacă trece legea cu alegerea primarilor în două tururi. Ce face PNL când e vot în Senat?! Chiuleşte, evident! Doar 10 senatori PNL din 26 au venit la vot! Asta să ştiţi când îi mai auziţi rupându-şi cămaşa de pe ei la televizor de grija ţării! PSD şi UDMR au rămas consecvente şi au votat împotrivă. Proiectul a fost respins. Dar cum rămâne cu guvernarea mult promisă?! Cum rămâne cu responsabilitatea faţă de oameni?! Sau poate că, de fapt, fără voturile foştilor pesedişti acum plecaţi la alte partide nu pot să facă nimic singuri. Un lucru e clar: colegii de la PNL să mai ia nişte meditaţii la fizică, puterea se măsoară în waţi (W), nu în Q-li", a scris Ciolacu, pe Facebook.

Modificare legislației electorale

Plenul Senatului a respins, miercuri, cu 33 de voturi "pentru" şi 47 "împotrivă", proiectul iniţiat de parlamentari USR privind alegerea primarilor în două tururi. Senatorul USR Florina Presadă le-a cerut senatorilor să voteze acest proiect pentru a da "un plus" de legitimitate primarilor aleşi, scrie Agerpres.

La rândul său, Cseke Attila, liderul senatorilor UDMR, a spus că această temă a modificării legislaţiei electorale, în momentul actual, este un "subiect închis". "Nicio ordonanţă de urgenţă, niciun guvern nu poate interveni pe acest domeniu şi în mod normal Parlamentul poate adopta o asemenea lege, dar în mod evident este supusă unor condiţii de neconstituţionalitate". Proiectul face parte din categoria legilor organice, Senatul fiind prima Cameră sesizată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel