ALDE reorganizare. Propunere

Preşedintele ALDE Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean, membru al comisiei de statut a partidului, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că va propune ca numărul maxim de vicepreşedinţi la nivel naţional să fie de nouă, la care să se adauge un prim-vicepreşedinte, iar Biroul Politic Central să nu aibă mai mult de 35 membri. 

"După părerea mea - este părerea mea, pentru că deocamdată comisia de statut nu are o rezoluţie finală - eu aş vedea aşa: să avem un preşedinte, să avem un număr de vicepreşedinţi, eu personal voi face propunerea să fie şi un prim-vicepreşedinte, pentru că se poate întâmpla, pe o perioadă mai lungă sau mai scurtă, preşedintele să nu poată funcţiona, şi atunci e greu de ales unul dintre cei nouă sau şapte vicepreşedinţi (...). Nu cred că trebuie mai mult de nouă vicepreşedinţi la nivel naţional şi undeva în jur de 33-35 persoane, pentru că nu cred într-un birou politic central de 100 de persoane sau de 60 de persoane, ca să fie funcţional", a spus Ţintean. 

Liderul judeţean al ALDE a adăugat că o altă propunere este ca preşedintele partidului să numească secretarul general, dar să propună şi opt secretari generali adjuncţi, câte unul pentru fiecare regiune de dezvoltare, care vor avea drept de vot consultativ. 

Modificările aduse statutului ALDE vor fi dezbătute la congresul programat să aibă loc în perioada 21-22 aprilie şi la care sunt aşteptaţi să participe 1.185 delegaţi, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel