ALDE - PSD, ruptură. Stelian Tănase: ”Dragnea nu se va atinge”. Scenariu despre remaniere

Stelian Tănase, fostul director general al TVR, a vorbit, la Realitatea TV, despre ruptura dintre PSD și ALDE. 

”Dragnea e un politician calculat, știe jocul, e un bun cunoscător, dar, dacă-și antagonizează ALDE, va avea mari probleme.” subliniază Stelian Tănase, la Realitatea TV. 

Cum a primit ALDE mai mult decât merita

Stelian Tănase a continuat: ”De la început Tăriceanu a obținut mult mai mult pentru el și pentru partidul lui, în raport cu PSD. Raportul de forțe e zdrobitor în favoarea PSD, nu ar fi trebuit să primească nici jumate din posturi, dar, dacă nu făcea această alianță, nu se ducea la guvernare, nu făcea majoritate, e obișnuitul șantaj al procentului, cărămida de aur se spune în negocieri, al procentului de care avea PSD nevoie pentru majoritate.”

Rolul remanierii în scandalul puciștilor din PSD

”Marja de manevră a lui Tăriceanu nu e atât de mare pe cum s-ar părea, nu poate mâine să se supere și să spună că pentru că mi-ai luat ministerul Justiției sau chiar Senatul, ne retragem din coaliție. Dacă ne uităm bine, cred că PNL l-ar primi cu brațele deschise și s-ar putea contura alte coaliții, dar ele sunt născute moarte. Tăriceanu va accepta, chiar dacă Dragnea îi va lua câteva din posturile pe care i le-a dat când s-a făcut alianța, tocmai pentru că avea mare nevoie de el. Tăriceanu a negociat bine. Nu se va atinge de posturile ALDE la remaniere. La remaniere, vom vedea cine a fost într-adevăr cu Dragnea, miniștrii care au fost cu el nu vor fi schimbați. Vom vedea situația lui Paul Stănescu, dacă Bădălău și Oprișan vor primi locuri în Guvern. Remanierea va fi o mutare pe care Dragnea o face pentru a-și consolida puterea. Acum va încerca să pună ziduri. Sunt foarte curios să văd cum va funcționa această remaniere, pentru că ne vom face o imagine clară a ce s-a întâmplat în CEx, care e raportul de forțe din PSD, care e puterea lui Dragnea” a subliniat Stelian Tănase. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel